Home

Achtergrond 2 reacties

Vogelgriep in Duitse grensstreek breidt zich uit

In de Duitse deelstaat Nedersaken breidt een milde vorm van vogelgriep zich uit.

Volgens de lokale autoriteiten is het virus inmiddels bij dieren in vier bedrijven in de regio Cloppenburg geconstateerd. In totaal zullen hier 58.000 kalkoenen worden vernietigd. De afgelopen dagen zijn al 43.000 kalkoenen gedood.

Volgens de veterinaire instantie breidt het virus zich snel uit. Het gaat om het virus H5N2 en niet om de ook voor mensen gevaarlijke variant H5N1. In heel Nedersaksen geldt nu een stalplicht voor pluimvee. De autoriteiten vermoeden dat vogels in het wild het virus hebben overgedragen.

Productschap Pluimvee en Eieren roept op om bij contacten met de Duitse pluimveesector de uiterste voorzichtigheid in acht te nemen. Indien het niet strikt noodzakelijk is, wordt sterk aangeraden om contacten met pluimveebedrijven in de Landkreis Cloppenburg te vermijden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lol

  geen kerst voor cloppenburg.

 • no-profile-image

  A.P.N.v.d. Burgh

  Zojuist bericht gelezen over de besmetting van het H5N2 virus door kalkoenen in de buurt van Kloppenburg. Zo te horen is het een milde vorm van besmnetting. Intussen zijn er al een kleine 100.000 kalkoenen geruimnd.
  Al wilt men dit geloven. Als er een milde uitbraaak komt van dit virus wil dit slechts betekenen dat het niet de bedoeling is om alle dieren op te ruimen. De gbedoeling van de Schepper is in dit geval sw zwakke dieren te laten sterven en de sterken zullen het dan overleven. Enkewle jaren geleden heb ik via een medium hierover al een bericht ontvangen met deze geste. Dat het H5N1 virus geen enkele kans heeft gemaakt is het gevolg omdat enkele jaren geleden al een energetisch ontwikkeld middel tegen dit virus over practisch geheel west Europa verspreid is. Hierover is meer dan eens mededeling gedaan, maar als men niet wil luisteren zal men het wel voelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.