Home

Achtergrond 170 x bekeken

Voedselbanken krijgen 150.000 eieren

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) schenkt 150.000 eieren aan de voedselbanken in Nederland.

Een vrachtwagen met de eieren vertrekt maandag vanaf Barneveld naar de voedselbankcentrale in Rotterdam. Zij zorgen voor verdere distributie naar andere voedselbanken in Nederland.

Voorzitter Gert Jan Oplaat van de NVP zegt dat ongeveer 14.500 gezinnen zijn aangewezen op de voedselbank. ,,Veel leden van de NVP vinden dit een schande en willen graag een eitje bijdragen'', aldus Oplaat.

Een groep NVP-pluimveehouders sorteert en verpakt de eieren in een doorzichtig doosjes van tien stuks. Op de doosjes staat de tekst NVP maatschappelijk betrokken. Op elk eitje wordt de tekst 'prettige kerstdagen' geprint.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.