Home

Achtergrond 322 x bekeken 3 reacties

Vleeskalversector en Wakker Dier in gesprek

Het is de bedoeling dat de vleeskalversector en Wakker Dier in de eerste week van januari met elkaar om de tafel gaan voor een gesprek over blank kalfsvlees.

Dat is het resultaat van de brief die de vleeskalversector vorige week naar Wakker Dier stuurde. De brief is ondertekend door LTO Nederland, de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en het Productschap Vee en Vlees (PVV).

De vleeskalversector wil om de tafel op voorwaarde dat Wakker Dier de campagne tegen blank kalfsvlees stopt. Als de organisatie hieraan op korte termijn geen gehoor geeft, begint het Productschap Vee en Vlees een juridische procedure met als inzet een verbod van de campagne. Een woordvoerster van Wakker Dier geeft aan dat er op dit moment geen spotjes op de radio zijn en dat dat ook zo blijft tot na het gesprek. "Als dat gesprek tenminste niet te lang op zich laat wachten. Het staat nu gepland voor de eerste week van januari. Daarna behouden wij ons natuurlijk het recht voor om onze campagne voort te zetten als wij dat nodig vinden."

De vleeskalversector vindt de lopende campagne tegen blank kalfsvlees 'schadelijk, grievend en onrechtvaardig'. In radiospotjes en op de website beweert Wakker Dier dat blanke vleeskalveren expres ziek worden gemaakt met bloedarmoede. Volgens de sector wordt er foutieve en misleidende informatie verspreid die geen recht doet aan de manier waarop in Nederland kalfsvlees wordt geproduceerd.

Naar aanleiding van de campagne van Wakker Dier gaven supermarktketens Super de Boer, Dirk van den Broek en C1000 aan te stoppen met de verkoop van blank kalfsvlees. Albert Heijn en de Keurslagers gaan gewoon door met de verkoop.

Lees ook de weblog: Wel praten, niet luisteren

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Kelly, kunt u misschien de aan Margje de Graaff gestelde vragen beantwoorden?

 • no-profile-image

  W Geverink

  Als de campagne van wakker dier zeg maar 3 of 4 miljoen schade heeft veroorzaakt diend ze dat te vergoeden . Als de enige inzet het stoppen van de campagne is zou ik mij als ik wakker dier was doodlachen . Het is zaak dat er spijkers met koppen geslagen worden en dat de landbouw zich keihard zakelijk opsteld . Je hebt nu de kans om wakker dier een flinke klap te verkopen . Doe dat dan ook ! Want ze hebben geen poot om op te staan ! Dan denken ze de volgende keer wat beter na voor ze een dergelijke actie ondernemen .

 • no-profile-image

  Boer

  De tijd van praten is al jaren geleden afgelopen.Met wakker dier valt niets te bepraten.Ze zitten fout en ze weten het. Nu is de tijd aangebroken om deze kakkerlakken met de grootst mogelijke voorhamer dood te slaan.Als Wakker Dier de kans had zou ze voor de veehouderij het zelfde doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.