Home

Achtergrond 480 x bekeken

Vion treedt op in dioxinekwestie

Ook Vion heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat met dioxine besmet Iers varkensvlees de afnemers kan bereiken.

Dat zegt directeur communicatie Marc van der Lee van Vion. "Wij hebben onze Noord-Ierse productielocatie tijdelijk stilgezet in afwachting van verdere informatie. Verder kopen onze Britse vestigingen van Grampians geen Ierse vlees meer en we hebben onze afnemers die het betreft gewaarschuwd", aldus van der Lee. Hij geeft aan dat Vion niet veel meer kan doen. "We zijn nog in afwachting van nadere informatie."

Volgens gegevens van het PVV importeert Nederland op jaarbasis 1.800 tot 1.900 ton varkensvlees uit Ierland. Volgens een woordvoerder van de Centrale Organisatie voor de Vleessector gaat het vaak om zeugenvlees, dat wordt verwerkt in de vleeswarenfabrieken. Ook de Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven die met Iers vlees werken, hebben maatregelen getroffen om te voorkomen dat met dioxine vervuild vlees de consument bereikt.

Het Ierse dioxineschandaal trekt veel aandacht. De Europese voedselautoriteit Efsa, kreeg vandaag een verzoek van de Europese Commissie voor technische ondersteuning naar aanleiding van de vondst van de dioxine. De Commissie is tevreden over de maatregelen die de EU-landen hebben genomen om besmet varkensvlees uit de handel te halen, zo maakte EU-Commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) gisteren bekend. De Commissie wil zo snel mogelijk meer inzicht in de mogelijke risico’s voor de humane gezondheid die het gevolg kunnen zijn van dit schandaal.

Lees ook VWA: Eet geen eerder gekocht Iers varkensvlees

Of registreer je om te kunnen reageren.