Home

Achtergrond

Vijfjarige cao voor uitzendkrachten

Opleiding is het kernwoord in de nieuwe cao voor uitzendkrachten waarover uitzendkoepels ABU en NBBU en de vakbonden vandaag overeenstemming hebben bereikt.

Ook is afgesproken dat uitzendkrachten vanaf de eerste werkdag hetzelfde loon krijgen als mensen die in vaste dienst zijn van het bedrijf waar zij gaan werken.

Er komt meer geld voor scholing. De afspraken in de cao die een looptijd heeft van vijf jaar, moeten bijdragen aan duurzame arbeidsdeelname en doorgroeimogelijkheden van uitzendkrachten. Ook creëert de sector de komende twee jaar vijfduizend extra leerwerkplaatsen. Die zijn in de eerste plaats bedoeld voor uitzendkrachten die te weinig opleiding hebben.

Verder reikt de uitzendbranche de komende jaren minstens 2500 ervaringscertificaten uit, waarmee flexwerkers kunnen aantonen dat zij in de praktijk kennis en ervaring hebben opgedaan. De cao geldt voor 730.000 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.