Home

Achtergrond

Verkoop gronden voor glas in Terneuzen naar een ander

Havenschap Zeeland Seaports draagt de verkoop van de glastuinbouwgronden in de Smidsschorrepolder en de Autrichepolder bij Westdorpe over aan een aparte bv; Bio-Glas Terneuzen.

Dit is gedaan om risico te spreiden, maar ook omdat het havenschap zich dan niet meer bezig hoeft te houden met grondstransacties voor het glastuinbouwgebied. Het havenschap participeert nog wel in WarmCO2, de leverancier van restwarmte en CO2 voor telers, die afkomstig is van kunstmestproducent Yara. VolkerWessels legt het leidingenwerk in het glastuinbouwgebied aan.

Deze of volgende week gaat er 600 meter leiding de grond in, weet Frans de Bruijne, projectleider van het glastuinbouwgebied. "De buizen zijn bestemd voor warm water vanaf Yara en voor het koudere retourwater, voor CO2 en ik denk dat ze ook al een leiding leggen voor het afvalwater." De prijs van de leidingen zitten inbegrepen in de grondprijs.

Voor de eerste fase (Smidsschorrepolder) is de grond bijna allemaal al verkocht. Volgens De Bruijne is er nog één serieuze andere teler geïnteresseerd in een kavel van 20 hectare in deze polder. Wanneer deze koop rond is, blijven er nog twee kavels over van totaal bruto 42 hectare in de Smidsschorrepolder. De Bruijne: "Als deze fase 1 is verkocht, gaan we de markt op met fase 2, de Autrichepolder waar netto 70 hectare glas kan komen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.