Home

Achtergrond 183 x bekeken

Vergunning voor nertsenhouderij terecht verleend

De vergunningen voor een nertsenhouderij in Nieuw Heeten zijn terecht verleend.

Dat heeft de Raad van State (RvS) vandaag uitgesproken. De stichting Bont voor Dieren, stichting Omgevingsrecht, de stichting Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en de stichting VMDLT maakten bezwaar tegen de verleende vergunningen omdat ze vrezen voor stank- en geluidsoverlast en toename van de ammoniakuitstoot.

De zaak kwam al eerder in het nieuws, nadat de RvS uitsprak dat de stichtingen Omgevingsrecht en ROM niet meer mogen procederen om het procederen als er geen rechtstreeks belang is bij een zaak. Dat is ook de reden dat het beroep van de stichtingen niet-ontvankelijk is verklaard. De nertsenhouderij mag er nu komen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.