Home

Achtergrond 185 x bekeken 3 reacties

Verburg wijst burger en bestuurder op belang groen

Minister Gerda Verburg (Landbouw) roept burgers en bestuurders op zuinig te zijn met groen. Ze wil dat burgers bij hun gemeenten steeds nagaan of een geplande kap van bomen echt nodig is.

Ze zei dat zondag in het radioprogramma Vroege Vogels. "Soms is het nodig om bomen te kappen, maar dan moeten er wel nieuwe aangeplant worden'', aldus Verburg. Ze wil met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) praten om groen verder onder de aandacht te brengen van gemeenten.

Het radioprogramma en de Bomenstichting stelden eerder het meldpunt Kappen in. Daar kan iedereen plannen van gemeenten voor de bomenkap melden. Dit voorjaar bleek dat er 100.000 bomen in ons land op de nominatie stonden om te worden gekapt.

Verburg meldde zondag dat ze ruim 80.000 euro uittrekt voor een initiatief van de Bomenstichting om de communicatie tussen lokale overheden en burgers over groen te verbeteren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  de laatste jaren zijn tussen Diever en Appelscha duizenden bomen gekapt door Staatsbosbeheer zonder herplant,ondanks bezwaren van omwonenden en aktiecomitee ,,de woudreus'',verburg moet eerst de hand in eigen boezem steken ,ze heeft boter op haar hoofd,hypocritie ten top

 • no-profile-image

  Koeienboer

  Verburg wijst burger en bestuurder op belang boeren?!?! Boeren; voor groen en voedsel! Is misschien ook wel eens een leuke idee misschien. Of denk ik nu heel raar?

 • no-profile-image

  twente

  gert helmaal mee eens hier in twente mogen de natuur beschermings organisaties vrij kappen zonder her in plant en weetje wat de over heden zeggen staat in de boswed en als je als boer iets wil krijg je niets voor elkaar

Of registreer je om te kunnen reageren.