Home

Achtergrond 1 reactie

Verburg 'welwillend' over Veenhuizen

Minister Gerda Verburg (LNV) staat "welwillend" tegenover het opnemen van Veenhuizen op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Ze zegde gisteren in de Tweede Kamer echter niet toe dat het kabinet het dorp volgend jaar zal voordragen. Veenhuizen dankt zijn bestaan aan de bouw van drie gestichten in 1823. De Maatschappij van Weldadigheid, van generaal Johannes Van den Bosch, wilde de armen er in een kolonie met arbeid heropvoeden. Nu zijn er drie penitentiaire inrichtingen.

De burgemeester van Noordenveld, waartoe Veenhuizen behoort, spant zich in om het dorp op de Unesco-lijst te krijgen. In de Tweede Kamer kreeg hij bijval van PvdA-er Harm Evert Waalkens. Het dorp kreeg al de status 'beschermd dorpsgezicht'.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Annie Edens-Talsma

    Ik vind dat Veenhuizen inderdaad thuishoort op de Unesco-erfgoed-lijst. Het is een hele aparte omgeving, die rust uitstraalt en niet verloren zou moeten gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.