Home

Achtergrond 207 x bekeken

Verburg: Ieren moeten touwtjes aantrekken

De dioxine-affaire in Ierland heeft geleerd dat Ierland de controle op verontreinigingen in de voedselketen niet op orde heeft.

Dat suggereerde landbouwminister Gerda Verburg vandaag in een debat met de Kamer.

"In Ierland zullen een paar touwtjes strakker moeten worden aangetrokken", aldus de minister. De ontboezeming leidde tot de nodige zorg bij met name VVD en SP, die zich afvroegen waarom het zo lang geduurd had eer de vervuiling was ontdekt.

Verburg antwoordde dat de Ieren dit nu eerst zelf nagaan. Volgens de minister is er maar een kleine hoeveelheid Iers varkensvlees in Nederland terechtgekomen. Het zou met name gaan om vlees van zeugen, voor de verwerking in vleeswaren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.