Home

Achtergrond 5 reacties

Veertig miljoen meer mensen met honger

Veertig miljoen mensen extra hebben dit jaar te weinig te eten door de wereldwijde financiële crisis.

Het totaal aantal ondervoede mensen is hiermee op 960 miljoen gekomen. Dat heeft het hoofd van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), Jacques Diouf, dinsdag laten weten bij de publicatie in Rome van een rapport over voedselveiligheid.

Vorig jaar kwamen er 75 miljoen hongerende mensen bij. "De trend heeft zich doorgezet'', aldus Diouf. De crisis treft voornamelijk de allerarmsten, mensen zonder eigen land en gezinnen waarbij een vrouw aan het hoofd staat, zo staat in het rapport. Ruim 94 procent van de ondervoede mensen woont in ontwikkelingslanden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Tja, Dat er (heel veel) mensen doodgaan van de honger, zal een gemiddelde natuurfreak een zorg zijn.
  Als er maar boeren in Nederland verdwijnen ! De natuurfreak koopt zijn eten toch wel in de super om de hoek.

 • no-profile-image

  E.T.

  O.a. het dumpen van mensenvoedsel door de Yanks in Ethiopie heeft daar voor extra honger gezorgd. Maar het grootste probleem is bevolkingsgroei. Hoeveel mensen kan de aarde dragen 5 of 8 miljard? En voor degene die het hogere aantal kiezen, wat als het hogere aantal is bereikt, wat dan?

 • no-profile-image

  gert

  er wordt genoeg geld gegeven voor voedselhulp,meer dan de helft komt verkeerd terecht bij de zogenaamde lokale hulpverleners en dictators die er vaak wapens voor kopen,ook de snel groeiende bevolking zorgt voor meer honger

 • no-profile-image

  gert

  daarom maken we in nederland natuur op landbouwgrond,EHS en Natura 2000 dat vinden ze hier belangrijk

 • no-profile-image

  Gerrit

  Als boerenzoon en ontwikkelingswerker: honger heet niets te maken met de hoeveelheid voedsel die in Nederland wordt geproduceerd of de hoeveelheid natuur in Nederland. Honger komt door armoede. Armoede in de derde wereld heeft een erg lange geschiedenis. Dumpen van voedsel vanuit het rijke westen is daarbij zonder twijfel een negatieve zaak.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.