Home

Achtergrond 185 x bekeken

Veel vrije tijd gaat op aan internet

Nederlanders hebben met 6,3 uur vrije tijd op een doordeweekse dag meer tijd voor zichzelf dan de gemiddelde internettende wereldburger (5,8 uur).

Een vijfde deel (19 procent) van deze tijd brengen Nederlanders door op de digitale snelweg, blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek.

Vergeleken met de rest van de wereld valt dat nog mee. Het minste vrije tijd hebben de inwoners van Zuid-Korea (4,6 uur), maar zij brengen wel een veel hoger percentage van die tijd door op internet (40 procent). Chinezen spannen wat betreft tijd op internet de kroon met 45 procent van hun vrije tijd.

Alleen de Scandinavische landen hebben meer vrije tijd en minder internettijd dan de inwoners van ons land. Dit blijkt uit het onderzoek Digital World, Digital Life, dat door TNS NIPO werd uitgevoerd in zestien landen onder de online-populatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.