Home

Achtergrond 532 x bekeken

Veel coöperaties in top 100 voedingsbedrijven

Coöperaties zijn sterk vertegenwoordigd in de Nederlandse voedingsmiddelenbranche.

15 van de 100 grootste bedrijven in deze sector zijn coöperatief (inclusief Vion). De coöperaties zijn goed voor een kwart van de totale omzet van die top 100, die is opgesteld door het tijdschrift Elsevier Voedingsmiddelen Industrie en Nyenrode Business Universiteit. De lijst wordt vanmiddag bekendgemaakt.

In de ranglijst staan de bekende grote voedingsmiddelenbedrijven, zoals Vion, Campina, Friesland Foods, Wessanen, Unilever, CSM, Cosun en Avebe. Maar ook minder bekende bedrijven staan hoog genoteerd. Denk aan handelsonderneming Nidera Handelscompagnie (akkerbouw) en Hoogwegt Groep (zuivel).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.