Home

Achtergrond 174 x bekeken 3 reacties

Varkenshouders teerden in 2008 weer in op vermogen

Varkenshouders wisten in 2008 weer een positief inkomen te realiseren na de grote verliezen in 2007.

Na belastingen en gezinsbestedingen komt de gemiddelde varkenshouder echter toch nog in de rode cijfers, zo blijkt uit cijfers van het LEI.

Ten opzichte van het dramatische jaar 2007 laten de resultaten in 2008 een duidelijke verbetering zien. De totale opbrengsten stegen met gemiddeld 35 procent, wat echter voor bijna de helft teniet wordt gedaan door de hoge voerkosten. Onder aan de streep komt het inkomen per bedrijf uit op €7.000 voor gespecialiseerde vleesvarkensbedrijven en €9.000 voor zeugenhouderijen. Het beste inkomen realiseren gesloten bedrijven met gemiddeld €26.000. Vleesvarkensbedrijven zien het inkomen minder verbeteren dan zeugenhouders, vooral door de hoge biggenprijzen.

Na verrekening van inkomen van buiten het bedrijf en belastingen en gezinsbestedingen teert de gemiddelde varkenshouders ongeveer 20.000 euro in op het vermogen. Het LEI voorspelt dan ook dat de financieringslasten voor veel bedrijven zullen toenemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zeugenfokker

  Wie o Wie verzint deze cijfers toch weer

 • no-profile-image

  varkenshouder

  kom je het verlies bij mij kwijt schelden

 • no-profile-image

  Jonas

  Ik wacht even tot medio 2009 als ABAB met zijn cijfers over de varkenshouderij naar buiten komt, die cijfers zijn heel wat betrouwbaarder dan die van het LEI, en dan zal blijken dat varkenshouders een veelvoud van die 20.000 euro per bedrijf hebben ingeteerd op hun vermogen in 2008!!

Of registreer je om te kunnen reageren.