Home

Achtergrond

Vangen edelherten Terschelling mag doorgaan

De edelherten van Terschelling, die vanaf oktober illegaal op het eiland rondlopen, mogen opgespoord en gevangen worden.

Dit besloot de rechtbank in Leeuwarden vandaag. De hertenimporteurs deden in een kort geding het verzoek dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de jacht op de edelherten staakt. Dit verzoek werd door de rechter afgewezen.

LNV startte maandag met het vangen van de edelherten. Het ministerie stelt de hertenimporteurs verantwoordelijk voor de kosten die gemaakt worden om de edelherten weer van het eiland te halen.

Volgens de raadsman van de importeurs wilden de mannen met LNV om de tafel om andere mogelijkheden te bespreken. "Het mooiste zou zijn dat de herten in een speciaal afgerasterd gebied op het eiland kunnen blijven'', aldus de raadsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.