Home

Achtergrond

Van der Hoeven: gratis CO2-rechten aanvaardbaar

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vindt het aanvaardbaar dat een groot deel van de Europese industrie gratis CO2-emissierechten krijgt, zoals een EU-compromis voorstelt.

De minister ziet in de economische tegenwind alle reden om af te zien van eerdere plannen om de meerderheid van de industrie te laten betalen voor de rechten. "Zeker in deze tijd moet je de industrie niet over de rand duwen'', zei Van der Hoeven vandaag na EU-beraad met haar collega's uit andere EU-landen.

"Wat ik niet aanvaardbaar zou vinden is als de EU zou tornen aan het doel om 20 procent minder CO2 uit te stoten in 2020'', aldus de minister. "Veilen van de emissierechten is het beste systeem om de rechten te verdelen. Maar op een gegeven ogenblik moet je tot een compromis kunnen komen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.