Home

Achtergrond 9 reacties

Van Bakels melkfabriek draait

De verwerking van melk is deze week van start gegaan in de gloednieuwe melkfabriek van ondernemers René van Bakel en René van der Vleuten.

De nieuwe zuivelverwerker in Boxmeer met de naam Globe Milk zou aanvankelijk in september dit jaar beginnen met proefdraaien, maar dat is volgens Van Bakel door problemen met de programmering van installaties later geworden.

De eerste helft van de gloednieuwe productielijn is operationeel en verwerkt volgens Van Bakel de komende week ruim een miljoen liter melk. De melk wordt nu nog alleen ’ontroomd’. Na dit proces blijft room en ondermelk over. De ondermelk gaat naar een poederfabriek.

De nieuwe fabriek in Boxmeer heeft een maximale verwerkingscapaciteit van 150 miljoen kilo melk per jaar. Beide ondernemers willen zelf melk gaan indikken en verwerken tot halffabricaten, zoals ijsmix en room. Van der Vleuten verwacht dat over drie tot vier maanden de hele productielijn klaar is voor gebruik.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Met al de melk die in de toekomst voor rond de kostprijs wordt geproduceerd heeft van bakel goed gezien dat er marge te halen is.Als je om te concureren in het vaarwater zit van de grote jongens heb je het werk snel af.Van Bakel is een "slimme"boer die gaat profiteren van het feit dat boeren denken beter af te zijn zonder melkquotum.

 • no-profile-image

  colega

  Veel succes gewenst, dit is nog is onder nemen! En concurent erbij houdt de ze scherp. Dit is toch goed voor de melkveehouders, een hogere melkprijs!

 • no-profile-image

  brabander

  "'veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven"" melkveehouders let op wat je doet

 • no-profile-image

  veeboer

  De wielen van mijn fiets ook, moet wel zelf blijven trappen. Maakt niet uit welke fiets het is. En de fietjes die lichter trappen, daar is op een gegeven moment de accu van leeg.

 • no-profile-image

  melkboer

  En dat voor 0,50 eurocent? Of toch niet was wel belooft vorig jaar!

 • no-profile-image

  dirk

  Zoals altijd er op tijd uitgestapt?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Collega, jij denkt dat door een extra melkfabriek er een hogere melkprijs ontstaat? Laat je geen oor aan naaien. Weer extra keus voor de supers, en dat heeft ons boeren tot op heden niets opgeleverd, of je moet graag bij de cooperaties weg willen en overgeleverd worden aan de grillen van de particuliere verwerkens. Ik kan je wel vertellen dat er nog maar weinig boeren rijk geworden zijn van de Verbakels. Ik heb respect voor hun ondernemersschap, maar ikzelf blijf er liefst vandaan.

 • no-profile-image

  helaas wat ervaren boer

  Samenwerken als producenten is belangrijk, dit bij inkoop en verkoop. Dan moeten de neuzen wel de zelfde kant in staan! Het vertrouwen in elkaar is basis voor het resultaat. Dit mag nooit geschonden worden, anders klapt de zaak! Veel grote cooperaties zijn er al aan kapot gegaan, alleen door machtsspelletjes over de ruggen van de leden. Het is maar goed dat er veel toeleveringsbedrijven zijn zodat men naar een ander kan en dat geldt ook voor de afnemers, als er geen keus meer is ben je over geleverd. Overal zijn spelregels, daar moet je rieel mee omgaan! Als ik ergens mee zaken doe wil ik netjes behandelt worden en niet op een huffterige manier afgemaakt te worden. Het gaat zeker niet om de laatste cent, maar om het menselijke. Velen hebben dit waarschijnlijk nog niet door, laat er maar voldoende partijen in de markt opereren. Er voor zorgen dat het niet communistisch wordt want daar is coruptie maar heel gewoon! Ontwikkelingen moeten op een goede manier door kunnen gaan, dus positef ingesteld. Wat er met de creditcrisis boven komt drijven moet je lering uit trekken. Wie had dit verwacht van die man in Amerika en wat een ramp is dit voor de slachtoffers. En wat komt er nog meer naar boven? Ik denk dat we als boeren maar is goed na moeten denken en hieruit leering moeten trekken hoe dat we uitgemolken worden!

 • no-profile-image

  boernslimheid

  Van Bakel is geen eigenaar meer van de fabriek.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.