Home

Achtergrond

VWA-Zuidoost: Weert of Eindhoven?

Het steunpunt van de Voedsel en Waren Autoriteit-nieuwe stijl komt, als het aan LNV ligt, in Weert of Eindhoven.

Kerkrade, waar het hoofdkantoor van de Algemene Inspectiedienst (AID) nu is gevestigd, is voor het ministerie een gepasseerd station.

Jacques Niederer, VVD-burgemeester van Weert, schermde vanmiddag met een brief van LNV-topambtenaar André van der Zande, die daarin schrijft dat de keuze is tussen Weert of Eindhoven. Niederer pleitte tegenover de commissie-LNV voor Weert. "Kiest u voor Limburg, dan kiest u voor Weert."

Niet iedereen is overigens al overtuigd van het vertrek van de AID uit Kerkrade. Limburgse Statenfracties hebben zich hiertegen uitgesproken. Ook fracties in de Tweede Kamer verzetten zich, met name de SP en PVV. Donderdag debatteert de Kamer met minister Gerda Verburg.

LNV openbaarde onlangs plannen voor de fusie tussen VWA, AID en Plantenziektenkundige Dienst (PD), die in 2011 gerealiseerd moet zijn. Gekozen is voor een hoofdvestiging in Utrecht en vier regionale steunpunten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.