Home

Achtergrond 187 x bekeken

VWA: Iers rundvlees niet in de handel gebracht

Bij drie van elf Ierse rundveebedrijven zijn te hoge dioxinegehaltes aangetroffen. Het vlees van deze drie bedrijven wordt niet in de handel gebracht.

Dit meldde de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gisteren. Volgens de Ierse overheid vormen de overschrijdingen geen gevaar voor de volksgezondheid. De Ierse overheid heeft niet besloten tot een zogeheten recall van vlees. Tijdens overleg dinsdag tussen de Voedsel en Waren Autoriteit, de ministeries van volksgezondheid en landbouw, de vlees- en vleeswarensector en de detailhandel is afgesproken voor dit moment de Ierse beleidslijn te volgen.

Woensdag is er overleg tussen de Europese Commissie en de lidstaten. De VWA verwacht dat de Ierse overheid dan gedetailleerdere informatie bekendmaakt.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft inmiddels de supermarkten opgeroepen uit voorzorg het vlees uit Ierland te traceren zodat zij klaar zijn voor eventuele maatregelen uit Brussel. Albert Heijn bijvoorbeeld heeft een hele lijn Greenfields-vlees uit Ierland in de schappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.