Home

Achtergrond 171 x bekeken

VTA verbreedt notering frites met marktinformatie

De Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) gaat de notering voor fritesaardappelen volgend jaar verbreden.

Dat zegt Meeuw de Bruyne, voorzitter van de handelscommissie van de VTA. Tot nu toe is de notering alleen gebaseerd op de transacties die aan de VTA zijn gemeld door aardappeltelers, zegt De Bruyne. "Niet alle transacties die onze leden doen worden altijd gemeld. En de gemelde transacties lopen soms achter de werkelijke markt aan. Daarom gaan we met ingang van volgend jaar ook informatie uit de markt verwerken in de notering".

De leden van de handelscommissie krijgen die informatie uit verschillende bronnen, zegt De Bruyne. "Zo ben ik zelf ook lid van de beurscommissie in Goes." De notering wordt donderdagavond bepaald. De VTA publiceert deze notering uiterlijk vrijdagochtend vóór negen uur. Op 8 januari verschijnt de eerste notering nieuwe stijl.

Of registreer je om te kunnen reageren.