Home

Achtergrond 286 x bekeken

Utrechts weekendarrangement tijdens jaarwisseling

Wie rottigheid uithaalt tijdens de jaarwisseling in Utrecht kan rekenen op een zogenoemde weekendarrangement.

Mensen die worden aangehouden tijdens oud en nieuw gaan tot 2 januari de cel in. Dat zei burgemeester Aleid Wolfsen donderdag.

Wolfsen is blij met de maatregel van justitieminister Ernst Hirsch Ballin om het supersnelrecht toe te passen in de vier grote steden. De rechtbanken reserveren vrijdag 2 januari voor zaken tegen deze relschoppers. ”Het is voortreffelijk dat lokale maatregelen op deze manier ondersteund worden”, aldus Wolfsen.

Utrecht zal degenen die vorig jaar zijn aangehouden tijdens de jaarwisseling een brief sturen. ”Hierin staat dat we geen rottigheid tolereren”, aldus Wolfsen. Ook zal de gemeente schade verhalen op vernielers van publieke eigendommen. ”Als iemand een auto in brand steekt, kan hij ervan uitgaan dat de rekening wordt gepresenteerd.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.