Home

Achtergrond 202 x bekeken

Uitreiking Nobelprijzen in Oslo en Stockholm

De Nobelprijzen worden vandaag in Oslo en Stockholm uitgereikt. De eerste is de Nobelprijs voor de Vrede voor de Finse oud-president Martti Ahtisaari.

Ahtisaari krijgt de onderscheiding ”voor zijn belangrijke inspanningen, op meerdere continenten en meer dan drie decennia lang, om internationale conflicten op te lossen”, aldus de jury eerder dit jaar.

Later op de dag worden in Stockholm de prijzen in de andere categoriën uitgereikt door de Zweedse koning Carl Gustav. Dan verschijnen Jean-Marie Gustave Le Clezio (Literatuur), Luc Montagnier, Francoise Barre-Sinoussie en Harald zur Hausen (Geneeskunde), Makoto Kobayashi en Toshihide Maskawa (Natuurkunde), Osamu Shimomura, Martin Chalfie en Roger Tsien (Scheikunde) en Paul Krugman (Economie) ten tonele.

Yoichiro Nambu (87), die ook de Nobelprijs voor Natuurkunde won, kan niet reizen en zal daarom de ceremonie niet bijwonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.