Home

Achtergrond 171 x bekeken

Tweeduizend kinderen per dag dood door ongelukken

Elke dag gaan meer dan tweeduizend kinderen dood door een ongeval. Het merendeel sterft door een ongeluk in het verkeer.

Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties, dat woensdag is gepubliceerd. Jaarlijks komen 830.000 kinderen (tot en met achttien jaar) om het leven door een ongeval. Ongeveer 260.000 kinderen sterven door een verkeersongeluk, circa 175.000 kinderen verdrinken. Zeker 96.000 kinderen komen om door brandwonden, 46.000 door een val en 45.000 door vergiftiging.

Ongevallen zijn voor kinderen van negen jaar en ouder de belangrijkste doodsoorzaak. Daardoor worden ondervoeding, oorlog en ziekten ingehaald, blijkt uit het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en Unicef, beiden onderdeel van de VN.
De meeste dodelijke ongevallen (95 procent) vinden plaats in arme landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.