Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Trichet: vertrouwen op financiële markt keert terug

Het vertrouwen op de financiële markten is aan het terugkeren.

Dat zei voorzitter Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank (ECB) gisteren tijdens een conferentie in Parijs. Op dit moment is er nog steeds wel sprake van grote spanningen. Volgens Trichet blijft het noodzakelijk om het financiële systeem te verbeteren, met name op het gebied van risicomanagement. Daarbij staat transparantie centraal.

Centrale banken hebben rentes verlaagd om het hoofd te bieden aan de kredietcrisis. Geldmarkten zaten lange tijd op slot. Rentes werden verlaagd om lenen aantrekkelijker te maken tussen banken onderling, waardoor kredieten weer zouden gaan stromen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    als hij dat maar vaak genoeg zegt,lukt het misschien

Of registreer je om te kunnen reageren.