Home

Achtergrond 222 x bekeken 5 reacties

Transgeen groeit 12 procent

Het totale areaal transgene gewassen steeg in 2007 met 12 procent tot 114,3 miljoen hectare.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het Worldwatch Institute. De helft van het areaal staat in de VS. Het aandeel transgene gewassen op het totale areaal landbouwgewassen gaat daarmee naar 9 procent.

Sojabonen neemt met 51 procent het grootste deel van dit areaal in, mais volgt met 31 procent, katoen 13 procent en koolzaad 5 procent.
Argentinië en Brazilië zijn tweede en derde op de lijst van landen met het grootste transgene areaal.

Monsanto beheerst de markt. Ongeveer 85 procent van het transgene areaal wordt geteeld met zaad van Monsanto. Verreweg de belangrijkste ingebouwde eigenschap is de resistentie tegen het bestrijdingsmiddel glyfosaat, die bij 63 procent van de gewassen voorkomt. Bij 18 procent is een insectenresistentie ingebouwd, terwijl de rest van de gewassen een combinatie van die eigenschappen heeft.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Lies

  Het verwoesten van moeder aarde gaat maar door. Monsanto en de Pioneer Hi-Breds hebben de macht over genomen. Ze beheren ons voedsel, onze medicijnen, onze media, onze wetenschap, onze economie en hebben onze politici als houten Sinterklazen aan touwtjes hangen. Onze regering bungelt daar maar wat graag aan en hebben geen oog meer voor het welzijn en de gezondheid van onze burgers. Daar zit veel meer achter dan we weten. Betalen zij de afweerschilden in de ruimte (en beslissen erover)? Waarom staan regeringsleiders de stille machtsovername over de wereld toe? Staan ze met de rug tegen de muur? Hebben van oudsher fascistische regeringen via hun old boys netwerken nog steeds invloed? De methode van Monsanto riekt sterk. Hoe kan ze zo lang zo onbelemmerd moorden? Dat riekt naar de tijd van "de Dwaze moeders" in Argentinië. Is dat niet het toonaangevende land van de gentech.? Hoe komt Nederland zo voor gentech? Is hier sprake van enige belangenverstrengeling vanuit politieke netweken in "hoge" kringen? De burger wordt vals voorgelicht en informatie wordt uit de pers gehouden. Zelfs de motie van de 2e Kamer werd genegeerd mbt de toelating tot gentechaardappels. Is dit niet dood en dood eng allemaal? Is ons land met "stille diplomatie" "overgenomen" door de top in landen als Argentinië? Krijgen wij straks gifvoedsel op ons bord omdat de top in Argentinië aandelen heeft in deze branche? Is dat de reden dat wij als Nederland volgzaam naar de slachtbank gaan? Waarom doet de regering zoveel moeite om ons te laten geloven dat wit zwart is en zwart wit? Niemand weet toch iets zinnigs te zeggen over de veiligheid van gentech voor onze kinderen? Wij laten dit met ons gebeuren mensen...echt waar...

 • no-profile-image

  Patrick

  Stelletje criminelen beheersen de markt, en gevoelloze politieke bestuurders, plus gevoelloze belangenbehartigers kijken bewust toe.
  Samen een stelltje kindermoordenaars, de waarheid is simpel....

 • no-profile-image

  Mick

  Ik las net op een andere site dat in 2010 kanker doodsoorzaak nummer 1 is. Dit is niet zo gek met bedrijven als Monsanto, DuPont en dergelijke.
  Mooi te zien dat er meer mensen skeptisch tegenover GM staan.

 • no-profile-image

  Patrick

  Monsanto en zijn kliek zijn de gevaarlijkste criminelen op de planeet.
  Het maakt ze niets uit of je dood gaat aan hun producten zolang je ze maar eerst koopt.
  Ergens had ik gezegd dat ik Bobby Kennedy ergens had zien spreken over autisme, maar dat was met Robert Kenddey. Vb wat ie bedoelt is in http://nl.youtube.com/watch?v=zrIM2hwrLoc
  De politiek huppelt er zo achteraan als een klein kind die nog niet weet hoe corrupt de wereld in elkaar is. Het enige verschil is dat de huidige politiek leiders en huidige lobbiesten het Wel bewust weten, ja bewust weten, dus volledig mede schuldig op beleidsniveau, en dat is een criminele daad tegen de universele rechten ven een kind, ja een onschuldig kind, en dat maakt ze niets uit, zolang ze hun kerstbonus hebben en baantje behouden.
  We kijken rustig toe wie schijnheilig handeld, want niemand kan zeggen dat gentech veilig is, en niemand kan zeggen dat het bewezen veilig is voor de lange termijn. Wie zegt van el moet opgepakt worden en achter de tralies.

 • no-profile-image

  Lies

  Hier wordt een mens niet vrolijk van. Monsanto beheerst de wereld met hun patenten en crimineel gedrag. Dit bedrijf blijkt straks verwoestender dan ooit voorkwam in de geschiedenis. Hoeveel kleine boeren zijn al vermoord, hoeveel "wetenschappelijke organisaties"als de COGEM en ESFA zijn onder druk gezet om markt conform te schrijven i.p.v. objectief? Hoe is het mogelijk dat regeringen dit bedrijf tolereren en zelfs steunen? Heeft onze kroonprins via de contacten van zijn vrouw in haar geboorteland, ook uitsluitend marktconform gesproken over gentech.? "Hij proeft het verschil niet tussen gentech en gewoon voedsel"; maar het verraderlijke aan gif is nu eenmaal dat je het niet proeft. Fijnstof zie je ook niet en proef je doorgaans ook niet en toch krijgen vele mensen er kanker van. Waarom wordt ons zand in de ogen gestrooid. Dat kan niet alleen meer om economische belangen gaan, maar gaat om veel meer dat wij niet weten? Monsanto regeert inmiddels de wereld. Foute boel.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.