Home

Achtergrond 188 x bekeken

Timmermans heeft zorgen over voorwaarden landbouwbeleid

Over de conclusies van de Europese Rekenkamer over het Europese landbouwbeleid maakt staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) zich zorgen.

Dat zei hij vandaag tijdens een debat met de Tweede Kamer. De Rekenkamer concludeert in een rapport dat het systeem van randvoorwaarden (cross compliance) voor het ontvangen van EU-inkomenssteun niet goed werkt. De doelen en eisen zijn veelal vaag, de controle op de naleving zwak en de sancties te gering.

Timmermans verwacht dat er wederom pogingen zullen komen van landen die nu al willen vastleggen dat het gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2013 niet mag veranderen. Maar daar zal Nederland zich tegen verzetten.

De uitspraken van Timmermans zijn opmerkelijk omdat minister Verburg in een overleg een deur verder in de Tweede Kamer geen reactie gaf op de conclusies van de Rekenkamer. CDA Kamerlid Atsma had haar daar wel naar gevraagd. Toen ze er over zweeg drong hij niet verder aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.