Home

Achtergrond 184 x bekeken

Tegenwind kan vertrouwen werknemers niet drukken

De economische verslechtering doet niets af aan het vertrouwen van werknemers van grote bedrijven en organisaties in Nederland in de eigen toekomst.

De tevredenheid over baan en werkgever piekt bovendien. Dat schrijft het zakenblad Incompany donderdag op basis van eigen onderzoek.

Werknemers geven een rapportcijfer 6,8 voor baanzekerheid. Dat is een record, stellen de onderzoekers, die personeel van 114 organisaties ondervroegen. De oorzaak van het gegroeide zelfvertrouwen ligt volgens Incompany in forse investeringen in opleidingen en ontwikkelmogelijkheden door bedrijven. Werknemers gaven vooral een hoger rapportcijfer voor persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en doorgroeimogelijkheden.

”Omdat bedrijven massaal investeren in hun personeel, beschikken ze in 2008 over een zelfverzekerd en flexibel arbeidspotentieel”, aldus hoofdredacteur René Gerhardus van Incompany. ”Werknemers beseffen dat ze met betere vaardigheden ook buiten het bedrijf een goede kans maken op een baan.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.