Home

Achtergrond 168 x bekeken

Supers speuren naar herkomst Iers varkensvlees

Nederlandse supermarkten hopen maandag meer duidelijkheid te krijgen over de aanwezigheid van dioxine in Iers varkensvlees.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) meldde zaterdag dat de kankerverwekkende stof was aangetroffen in varkensvlees en adviseerde bedrijven de bewuste producten uit voorzorg uit de handel te nemen.

De supermarkten probeerden zondag te achterhalen of die stap wel echt nodig was. Het is een hoop werk, maar als het moet dan moet het, aldus de woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Hij hoopt dat het overleg maandag met onder meer de VWA meer zekerheid geeft.

Volgens Ierse autoriteiten is de besmettingsbron zo goed als zeker gevonden. "Nederlandse supermarkten proberen al sinds zaterdag uit te vinden of de keten waar zij zaken mee doen, hierbij betrokken is. Als dat niet zo is, kunnen hun producten immers gewoon blijven liggen'', aldus het CBL

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.