Home

Achtergrond 231 x bekeken 10 reacties

Supermarkten staken verkoop blank kalfsvlees

Dirk, Bas en Digros stoppen vanaf 1 januari met de verkoop van blank kalfsvlees.

Dat hebben de supermarkten gisteren aan Wakker Dier laten weten. Dat heeft de dierenwelzijnsorganisatie bekendgemaakt. Dirk, Bas en Digros zijn de eerste supermarkten van een keten die de verkoop staken sinds Wakker Dier in september een campagne tegen blank kalfsvlees begon. Om verzekerd te zijn van blank kalfsvlees eten kalfjes in de bio-industrie ijzerarm, waardoor ze bloedarmoede krijgen, is de boodschap van Wakker Dier.

"Nederland is de grootste exporteur ter wereld van blank kalfsvlees. In Nederland wordt het veel in restaurants gegeten en in toenemende mate ook in supermarkten verkocht.'' Wakker Dier is blij dat de eerste supermarkten blank kalfsvlees uit de schappen halen. "De blanke kalfjes staan in kale betonnen hokken, omdat stro en gras te veel ijzer bevat. Nu het einde van het ijzerarme 'blanke' dieet in zicht is, is de weg naar stro en weidegang ook open. Hopelijk is dit de laatste blankwitte kerst voor de kalfjes'', liet een woordvoerster weten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tinus

  Dit is niet best voor de sector omdat er eigenlijk geen antwoord is te geven op het verhaal van wakker dier. Juist de blanke kleurvan het vlees brengt verschil tussen rood- en blankvlees. Betekent dit, zeker ook omdat de eu het wil verbieden einde vd sector?

 • no-profile-image

  boerinneke

  WAt ik nu echt niet snap is dat er nog steeds geen tegengas aan deze idiote reclame's van wakker dier wordt gegeven. het enige wat ze doen is werken op de emotie van mensen die er niets van af weten, waarom dan geen spotjes die duidelijk op de televisie zijn hoe het daadwerkelijk gaat. kost dit teveel tijd??? onze kalveren staan in een schuur kunnen elkaar zien eten stro, wordt bloedgeprikt op de waarden en het gekke is ze dansen van plezier!! zijn ze dan soms ziek ??

 • no-profile-image

  jw

  Piet slaat de spijker op z'n kop. Genoemde supermarkten verkopen nauwelijks kalfsvlees, dus makkelijk scoren. Bovendien denkt WD, na vorige 'sucessen', dat ze overal hun ideeen kunnen doordrukken. Ben benieuwd wat er gebeurt als straks de gevolgen van de economische crisis ook bij hun doordringt.

 • no-profile-image

  Storezender

  Laten alle vakbondsleden hun bond oproepen voor tegenactie. De acties van Wakker Dier zijn gericht tegen de gewone werknemers... Bonden...morgen actie aub.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Gelukkig weet de vleeskalversector hier wel een antwoord op. Niet alleen toont wetenschappelijk onderzoek aan dat het lage Hb geen gevolgen heeft voor de kalveren, maar de Nederlandse vleeskalversector draagt voor een groot deel bij aan de Nederlandse agrarische export. Landen in het zuiden van Europa weten het kalfsvlees te waarderen. Het is voor supermarkten als Dirk, Bas en Digros heel eenvoudig om blank kalfsvlees uit de schappen te halen, eenvoudig omdat dit er vrijwel nooit ligt. Hooguit met kerst ligt een kalfsentrecote in de schappen, maar dit is nog vaak rosevlees. Zo weten deze supermarkten goede sier te maken met een minimale omzetdaling.

 • no-profile-image

  Rommboter

  Gaan de melkveehouders nu ook Dirk boycotten. Mocht ik veehouder zijn dan mocht mijn melk niet aan slappe knieen als Dirk verkocht worden. Dus boeren trek je Coop/afnemer aan de Jas. Houd buitenlandse melk tegen. Ga voor de deur van Dirk de zaak blokkeren etc. Jullie kunnen het Dirk(je) laten voelen.

 • no-profile-image

  rietbergen

  wakker dier zou beter een campange tegen de Supers beginnen, want het zijn deze die onze sector dwingen te intensiveren en als producent het onderste uit de kan te halen. Supermarkten.. dwingen de sector nl tegen dumpprijzen te produceren.. Nog enkele jaren, vrije wereld markt etc.. is er plaats voor enkel wat Bio/streekprodukten en de rest van ons voedsel zal dan toch vanuit andere wereld delen moeten komen.. want in ons land is er op deze manier niet te produceren.. Een aktie van een dierenrechtenpartij die nergens op gebaseerd is... de vleeskalverenhouderij is een van de meest prof sectors, welke de ijzerarme waarden goed in beeld hebben, gem. boven de min waarden! Thanks wakker dier.. weer enkele duizenende banen op het spel... en straks komt het uit china... krijgen we weer kistkalfjes!!!

 • no-profile-image

  ajverschoor@kliksafe.nl

  Wakker dier, ga eerst je huiswerk eens doen, denken jullie dat de weg open ligt om de kalveren in het gras te laten dartelen? Denk het niet!!! Maar volgens mij krijgen ze hier helemaal geen ijzerarm dieet, ze vreten zelfs ook nog stro, is dat even diervriendelijk!! En waar staan ze in de kale betonnen hokken??
  Leden van Wakker dier wonen zeker allemaal in de stad, want als de kalveren op stro lopen, en het is 30 graden, dan is dat helemaal geen pretje met al de vliegen, maar daar maken ze geen zorgen om!

 • no-profile-image

  voorstander

  Ben je voor me of tegen me Dirk?
  Wie niet voor mij is is tegen mij.

  De zgn echte ondernemer Dirk laat zich door een vriendje van een moordenaar op zijn slappe knietjes dwingen.
  Waar zijn de helden gebleven.
  De leugen regeert dus Sjoerd...heb jij soms iemand in de bossen van Soerel....

  killroy

 • no-profile-image

  Roger Less

  Sjoerd is mental ill, i have the impression that he misses a lot of minerals which are normally in meat, whiteveal!
  His mind is ill.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.