Home

Achtergrond

Suikerbieten rooien gaat langzaam

Afgelopen week zijn er weinig bieten gerooid, slechts 5 procent van het areaal.

Dit meldt bieteninstituut IRS. Er nu nog 10 procent van de bieten in de grond. Het rooien was afgelopen week niet gemakkelijk door alle nattigheid. Voor de bieten die nog in de grond staan is het te hopen dat de rooiomstandigheden nog verbeteren voordat een eventuele vorst toeslaat.

In West-Brabant, Noord- en Zuid-Holland en de Noordoostpolder moet nog het meest worden gerooid (18 procent) en in Oost Brabant het minst (4 procent). Het suikergehalte is afgelopen week weer een tiende gestegen in vergelijking met de week ervoor, namelijk naar 17,6 procent. Dat is een zeer goed gehalte. De tarrapercentages lopen op en lagen afgelopen week op gemiddeld 16,2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.