Home

Achtergrond

Spruitjes voor weinig

De prijs van spruitjes en andere wintergroenten is dit jaar bijzonder laag.

De consument profiteert ervan maar de boeren die ze telen hebben het moeilijk. Dat zei voorzitter Henk Doornbosch van de vakgroep vollegrondsgroenten van LTO Nederland vandaag. Hij bevestigde daarmee een bericht in De Telegraaf.

Oorzaken van de lage prijzen van vooral spruiten zijn volgens hem overproductie en het uitblijven van echte kou, wat zou leiden tot minder aanvoer van andere groenten. Volgens Doorenbosch zullen er telers in de problemen raken. De voorzitter heeft geluiden gehoord dat een kilo spruitjes bij de boer voor minder dan 10 cent de deur uitgaat. Dat is onder de kostprijs.

LTO kijkt wat te doen. "Maar afzonderlijke boeren kunnen niet zo maar afspraken maken over de productie, want dan krijgen we de Nederlandse Mededingingsautoriteit op ons dak'', aldus Doornbosch.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.