Home

Achtergrond

Sneeuw vertraagt komst kerstbomen

Diverse steden en plaatsen moeten iets langer op hun kerstboom wachten dan gepland.

Amsterdam had eigenlijk dinsdag een grote boom willen onthullen op de Dam, maar dat wordt donderdag. Ook Haarlem, Delft en luchthaven Schiphol moeten een paar dagen langer wachten. Dat zei directeur Joost van Duijn van leverancier Van Duijn Kerstbomen vandaag.

De firma had een paar joekels van bomen uit het Duitse Sauerland geregeld. Daar viel de afgelopen tijd echter zo veel sneeuw dat kappen onmogelijk is.Het risico dat ze tijdens het omhakken onder de druk van de sneeuwlaag bezwijken, is te groot. In andere gevallen is het simpelweg niet mogelijk om erbij te komen. Van Duijn moet nou elders kerstbomen halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.