Home

Achtergrond 234 x bekeken

Smithfield aandeel onder druk

De aandelenkoers van Smithfield is maandag fors gedaald. Het aandeel sloot op $9,40 (6,89).

Dat is 63 cent (64 eurocent) lager, ofwel 6,58 procent lager dan afgelopen vrijdag. De koersdaling kwam op gang nadat een analyst op Wallstreet waarschuwde voor overspannen winstverwachtingen voor het fiscale jaar 2009 van het varkensvleesconcern.

Sinds 4 december, toen Smithfield kwartaalresultaten presenteerde en aangaf dat het bedrijf voldoende solvabel is om de periode van zwaar financieel weer te overleven was de koers van het aandeel met meer dan 60 procent fors gestegen.

Analyst Farha Aslam van het bedrijf Stephens Inc. voorspelde voor het lopende boekjaar een verlies van 50 cent (37 eurocent) per aandeel. Vorig jaar behaalde Smithfield nog een winst van 9 cent (0,07 eurocent) per aandeel. Het boekjaar van Smithfield eindigt per 1 april 2009.

Aslam voorspelt dat Smithfield in het derde kwartaal een verlies zal maken van 47 dollar (€34,44) per varken in het derde derde kwartaal dat eindigt in januari. Zij verwacht een verlies van 18 dollar (€13,18) per varken in het vierde kwartaal. De varkensprijzen zijn vrij laag, terwijl Smithfield een voorraden graan heeft die tegen hogere prijzen zijn gekocht dan de huidige marktprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.