Home

Achtergrond

Smartshops Eindhoven leven paddoverbod na

De gemeente Eindhoven heeft bij controles na de invoering van het paddoverbod geen verboden paddenstoelen aangetroffen in drie smartshops.

Dat heeft de gemeente vrijdag laten weten. Het paddoverbod is sinds 1 december van kracht. Paddo's, paddenstoelen met een hallucinogene werking, staan op de lijst van illegale middelen in de Opiumwet. Vanaf 1 december is de handel, koop, verkoop, productie en bezit van deze paddenstoelen strafbaar. Het gebruik van paddo's mag wel.

Gemeenten en politie moeten controleren of de smartshops dit verbod ook naleven. Bij een overtreding mag een gemeente de smartshop sluiten. Eerder lieten Amsterdam en Nijmegen weten nog niet op te treden tegen overtreding van het paddoverbod.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.