Home

Achtergrond 201 x bekeken

Slechts eenmaal klassieke scrapie bij Britse schapen

In Groot-Brittannië is dit jaar slechts één geval van klassieke scrapie bij schapen gemeld.

Dat meldt het plattelandsministerie Defra. Het gaat daarbij om dieren die daadwerkelijk verschijnselen van de ziekte vertonen. Zes jaar geleden lag het aantal klinische gevallen nog boven de vierhonderd.

Daarnaast is bij controle van karkassen bij nog elf dieren klassieke scrapie vastgesteld. De controles brachten bovendien acht gevallen van de atypische vorm van scrapie aan het licht.

Volgens Defra vindt de besmetting met klassieke scrapie meestal plaats door contacten met andere besmette dieren en hun omgeving. De ziekteverschijnselen doen zich vaak pas lange tijd na de besmetting voor. Bij de atypische scrapie 'is echter nog weinig bekend over de besmettingsroute.'

Of registreer je om te kunnen reageren.