Home

Achtergrond 217 x bekeken

Sinterklaas ook populair op zoekmachines

Dat 5 december eraan zit te komen, valt ook op te maken uit Nederlandse zoekstatistieken op internet.

Een groot aantal Nederlanders gebruikte de afgelopen dagen zoekmachines om rijmwoorden te zoeken voor sinterklaasgedichten.

Dat blijkt uit gegevens van Google. In de top tien van grootste stijgers in de lijst van zoektermen, die de afgelopen week zijn uitgevoerd, bevinden zich acht termen die iets met sinterklaas te maken hebben. Populaire zoektermen zijn bijvoorbeeld: sinterklaas, gedichten, rijmen en surprise.

De zoekmachine van Microsoft biedt de minder begaafde dichters onder de Nederlandse bevolking bovendien hulp naar rijmwoorden met een speciale 'rijmende zoekhulp'. Als het woord 'rijm' in de zoekbalk ingevuld wordt, gevolgd door een woord waarop gerijmd moet worden, rollen er na een klik op de muis een aantal rijmwoorden uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.