Home

Achtergrond

Sinterklaas krijgt nieuw beeld in Turkije

Een doek op zijn hoofd geknoopt, een broek tot zijn kuiten, een zomers jasje met sjerp, een vrij korte baard, een jongetje op zijn schouder en een meisje naast zich, met cadeau in de hand: zie hier Sinterklaas ten voeten uit.

Tenminste, volgens een Turkse beeldhouwer die een nieuw beeld maakte van de goedheilig man voor het Turkse stadje Demre, waar sints roots liggen.

Het beeld van de sint laat volgens de kunstenaar de sint zien zoals hij in zijn tijd en klimaat werkelijk rondgelopen zou kunnen hebben. De luchtige kleding en het baardje zouden in die tijd gebruikelijker zijn geweest dan lange gewaden en een volle baard.

De sint heeft ook Anatolische gelaatstrekken, waaraan de kunstenaar veel aandacht heeft besteed, zo tekent de Turkse krant Milliyet vandaag op. Het beeld van Sinterklaas wordt op eerste kerstdag onthuld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.