Home

Achtergrond

Shell legt fabriek in Moerdijk stil

Oliemaatschappij Shell legt een van haar fabrieken in Moerdijk tot en met de jaarwisseling stil vanwege de sterk gedaalde vraag.

De productiestop leidt niet tot banenverlies of arbeidstijdverkorting voor de werknemers. Dat werd vandaag bevestigd door een woordvoerder van Shell.

Het is voor het eerst dat Shell Moerdijk een fabriek stillegt om economische redenen. Door de wereldwijde economische recessie is de vraag naar chemicaliën sterk afgezwakt. Het gaat om een fabriek die propeenoxide en styreen produceert. Styreen wordt onder meer gebruikt voor de productie van piepschuim. Propeenoxide dient als basisstof voor onder meer remvloeistoffen en smeermiddelen.

Shell kijkt begin 2009 of de stilgelegde fabriek weer kan gaan produceren. Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical maakte onlangs bekend in Terneuzen drie fabrieken te sluiten. Daardoor staan ongeveer tweehonderd banen op de tocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.