Home

Achtergrond 161 x bekeken

Schrik zit er in bij Radboud Ziekenhuis

De schrik zit er er goed in op de afdeling Kindergeneeskunde van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

De poging tot vergiftiging van een tien maanden oud jongetje door zijn 26-jarige vader is bij het personeel hard aangekomen, aldus een ziekenhuiswoordvoerster vandaag.

Het ziekenhuis spreekt van een zeer zeldzaam incident. Desondanks bekijkt het ziekenhuis na afloop van het politieonderzoek of er maatregelen nodig zijn om herhaling te voorkomen. "We weten op dit moment niet hoe de vader precies te werk is gegaan. Daarom wachten we eerst de bevindingen van de politie af'', aldus de woordvoerster.

Vaststaat dat de vergiftiging gebeurde op een afdeling waar ouders dag en nacht bij hun zieke kind kunnen zijn. Kinderen hebben er hun eigen kamer, waar met grote regelmaat verpleegkundigen en artsen binnenlopen.

"Er is natuurlijk niet altijd personeel aanwezig in iedere kamer. Maar we gaan geen camera's ophangen om op die momenten een oogje in echt zeil te houden. Het is hier geen gevangenis'', aldus de ziekenhuiswoordvoerster. Met het vergiftigde jongetje, dat op intensive care ligt, gaat het elke dag beter. De moeder is betrokken bij de zorg voor haar kindje, meldt het ziekenhuis.

De 26-jarige vader bekende de vergiftiging na zijn aanhouding. Over zijn motief kan de politie nog niets zeggen. De uit Rosmalen afkomstige man wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Arnhem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.