Home

Achtergrond 192 x bekeken

Schiphol rijk aan dieren en planten

Bij Schiphol denk je meteen aan een lange rij vliegtuigen die zakenmensen en vakantiegangers door de lucht vervoeren.

Er bestaat echter nog een heel andere kant van onze nationale luchthaven: het gebied rond Schiphol is rijk aan tal van dieren en planten.

Zo zullen er maar weinig mensen weten dat er rond Schiphol 225 verschillende soorten planten groeien, er zeventig soorten vogels voorkomen en tien soorten zoogdieren leven. Verder wemelt het tussen de vliegtuigen van de vlinders, insecten, mossen en bomen.

Dat staat allemaal in het boek 'Natuurgebied Schiphol' waarvan Schipholbaas Gerlach Cerfontaine vandaag het eerste exemplaar heeft gekregen.

Het boek is samengesteld door Schipholmedewerkers Erik Doregeé en Ton Mens. "Schiphol is natuurlijk geen ongerept stukje wildernis in de gemeente Haarlemmermeer'', zo zeggen de makers. "Wel zijn er grote delen van de luchthaven met weinig menselijke activiteit, waar het relatief rustig is. Dat betekent voor veel dieren een ideale leefomgeving. Door het ontbreken van agrarische activiteiten is er ook veel ruimte voor kruiden en planten om te bloeien en te groeien.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.