Home

Achtergrond 1 reactie

Schaduw over oplevering Zuiderklip

De Brabantse gedeputeerde Onno Hoes (Ecologie) weigert om de gemeenteraad van Drimmelen te komen uitleggen waarom het project de Zuiderklip in de Biesbosch is afgerond, zonder dat er milieueffectrapportage (mer) was opgesteld.

Hoes heeft dat maandag geantwoord op een vraag van burgemeester Gert de Kok. Dat gebeurde bij de feestelijke oplevering van de eerste fase van het overloopgebied voor de Bergsche Maas.

Drimmelen voelt zich vanaf het begin van het project geminacht door de provincie, vertelde de burgemeester maandag. De Raad van State bepaalde in mei dat de milieueffecten eerst berekend hadden moeten worden. De vrees bestaat dat overlopend, vuil water uit de Maas de natuur in de vijf voormalig landbouwpolders aantast.

Het werk lag korte tijd stil totdat de hoogste bestuursrechter op een vrijstellingsverzoek oordeelde dat het werk in afwachting van de mer door mocht gaan. De wens van Drimmelen om toch de milieueffectrapportage af te wachten, werd door de provincie genegeerd.

Burgemeester Gert de Kok meent dat hij zijn inwoners niet kan uitleggen dat dijken zijn doorgestoken, terwijl effecten op de natuur nog niet onderzocht zijn. Hoes werpt tegen dat alle projectpartijen en dus ook de gemeente het eens waren met de beslissing om door te gaan met het werk. De gedeputeerde vindt daarom dat hij de raad van Drimmelen geen uitleg schuldig is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    mieke

    De bestuurders onderling kwamen overeen dat het beter was om het oordeel van de Raad van State te negeren en de wet te overtreden! Dat moet je als gewone burger eens wagen!!!Want je moet gewoon een mer doen.
    De raad heeft dus groot gelijk maar heeft niks meer over haar eigen gebied te vertellen.De hoge heren beslisten anders en kwamen er nog mee weg ook!

Of registreer je om te kunnen reageren.