Home

Achtergrond

Schaatspret op Friese weilanden

Traditiegetrouw verzamelden zich afgelopen weekeinde de eerste fanatieke schaatsers op de Ryptsjerksterpolder in Friesland.

Het onder water gelopen weiland staat bekend als de plek waar al na een nacht met flinke vorst kan worden geschaatst. "Zaterdagochtend waren de eerste waaghalzen al op het dunne ijs. Na nog een koude nacht werd het pas echt druk. Op dit moment wordt er druk geschaatst'', zegt een medewerker van restaurant E10 in Ryptsjerk maandag.

Ook op andere locaties wordt volop geschaatst. Op de ondergelopen polders bij de Hooidammen in Oudega was er zo veel belangstelling dat er een kleine file ontstond. In Sneek bij de Swarte Brekken moeten de schaatsliefhebbers nog even geduld hebben. Hier kraakt het ijs nog aan alle kanten en zit het vol met scheuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.