Home

Achtergrond 273 x bekeken

Samenwerken voor peenteelt en -afzet

Coöperatie Agrifirm heeft samen met groentehandelaar Hiemstra in Middenmeer en Koop Landbouw in Usquert de Dutch Carrot Group opgericht.

Deze onderneming teelt, koelt en verwerkt peen om het product vervolgens af te zetten op de markt. Aanleiding is de toenemende vraag naar continuïteit in de levering van gecertificeerde kwaliteitspeen, melden de initiatiefnemers. Die levering blijft volgens hen in de toekomst alleen maar mogelijk als het rendement van de peenteelt meer dan concurrerend is met andere gewassen.

Het product wordt onder de naam Top Carrots op de markt gezet. Dutch Carrot Group richt zich op het jaarrond verwerken en leveren van peen. Telers kunnen deelnemen via de door Agrifirm te beheren peenpool of door het leveren van peen op basis van de dagprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.