Home

Achtergrond 866 x bekeken 15 reacties

Salaris Ramekers het allerhoogst

Jos Ramekers verdiende als voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) in 2007 meer dan een minister.

Dat gold ook voor een directeur van keuringsdienst Naktuinbouw. Dat blijkt uit een rapport over topinkomens in de publieke sector, die minister Guusje ter Horst (binnenlandse zaken) naar de Kamer heeft gestuurd. Rapportage volgt uit de Wet openbaarmaking publieke middelen (Wopt).

Volgens de Wopt moeten uit openbare middelen gefinancierde organisaties de beloning van functionarissen, die meer verdienen dan het normbedrag, verantwoorden. Als norm geldt het gemiddelde ministerssalaris. In 2007 was dat 169.000 euro.

Ramekers verdiende vorig jaar 179.646 euro, waarvan 175.776 euro belastbaar loon en 3.870 euro pensioen. In 2006 bleef hij nog net onder de norm, die voor dat jaar op 171.000 euro lag. Naar opgave van de PVE was de salarisverhoging in 2007 conform de cao.

De directeur van Naktuinbouw in kwestie - de organisatie heeft er twee, Nico Koomen en John van Ruiten - verdiende 190.325 euro in 2007. Ongeveer een derde, 60.817 euro, betrof pensioen. In 2006 bleef de directeur met 165.381 euro beneden de norm.

Ramekers is volgens de rapportage de enige productschapsvoorzitter, die boven het normbedrag uitstijgt. Dat is saillant in het licht van de ophef over de ontslagvergoeding voor Ramekers, die sinds 1 september weg is als voorzitter van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Naar verluidt vindt ook minister Piet Hein Donner (sociale zaken) vier jaar bijna een half miljoen euro te veel. Volgens de Wopt-rapportage verdienden ook enkele functionarissen van waterschappen meer dan een minister.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  produktschap van zakkenvullers

 • no-profile-image

  boer

  Als lto leden zich eens een keer gaan verdiepen in wat de lto daadwerkelijk voor een standpunten innemen bij diverse commisies waren ze allang geen lid meer geweest. Vooral in de varkenshouderij maken ze er een zooitje van. Een half miljoen boerengeld naar Ramekers zodat annechien voorzitter kan worden en die paar leden accepteren ook nog dat daar geen verklaring voor wordt gegeven......

 • no-profile-image

  Noek

  nog lang niet de helft van alle boeren is nog maar lid van de LTO, dat percentage zal de komende tijd nog verder afnemen. Hoe zou dat nu toch komen?

 • no-profile-image

  boer

  Voor LTO natuurlijk weer aanvaatbaar.Gelukkig zijn er nog partijen die opkomen voor de (financiele) belangen voor de boer. http://www.nvv.nl/index-php.php?onderdeel=nvvact&id=1622

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is niet voor niets dat geluisterd wordt naar politieke partijen en overheden. Dat hiermee niet altijd het belang van de producent gediend wordt lijkt me overduidelijk.
  Trouwens Willie, iedereen heeft het recht middels een WOB verzoek stukken op te vragen welke het bestuurlijk circuit hebben doorlopen. Dit is heel eenvoudig; zelfs een gewoon (telefonisch) verzoek is een WOB verzoek. Dit mag nooit en te nimmer geweigerd worden, en zou dit toch gebeuren dan dien je een schriftelijke klacht in bij de betreffende organisatie. En geloof me, daar zijn ze huiverig voor.
  Concreet betekent dit dat iedere burger stukken kan opvragen en dienen deze door het betreffende bestuursorgaan binnen een (wettelijk vastgelegde) termijn aangeleverd te worden.

 • no-profile-image

  A. vd Heijden

  En ik vroeg me de laatste tijd al af wat LTO zou gaan doen met al die negatieve geluiden over hun ''belangenbehartiging''. Want bijvoorbeeld die zogenaamde ''duurzaamheid'' die ZLTO bepleit om het imago van de sector te verbeteren bij de burger, is alleen een dekmantel voor het doorvoeren van overheidsmaatregelen. Een leuk klein voorbeeld die de ''oprechte bedoelingen'' van bijv ZLTO volledig onderuit halen: Vorig jaar opperde dhr T. van Hoof dat de rundveehouderij vanuit Europese wetgeving het medicijngebruik nóg meer moest gaan vastleggen. Toen iemand hem vervolgens vroeg in welke EU-richtlijn dit stond, bleek dat hij het antwoord schuldig moest blijven. Wánt... er bestond helemaal geen EU-wetgeving die dit voorschreef!!! Tja daaruit bleek maar weer met wie ZLTO het goed voor heeft: met iedereen behalve de betalende leden! Nu, een jaar later komt Toon van Hoof toch weer met dezelfde regeltjes, maar nu onder het mom van transparantie!!! Albert Janmaat gaat vervolgens nu de gemoederen sussen door te zeggen dat er meer geld moet naar de boeren ipv naar de handel en winkelketens. Nou , nou, daar zijn we van onder de indruk! Misschien is het goed dat ZLTO zelf wat transparanter wordt en eens laat zien wat ZIJ verdienen! Misschien dat daarvan óók wat terug kan naar de boeren??? PS. Ik ben benieuwd hoe lang dit bericht blijft staan op de site, want de vorige keer was dit bericht binnen een halve dag verwijderd! Hoezo lange arm van LTO, zelfs censuur is hen niet vreemd????

 • no-profile-image

  dirk

  wie verzind deze inkomens Anders gezegd met mede weten van lto vandaar dat men zo heilig aan deze stoelen vastzit Deed men maar meer aan de boereninkomens dan dit soort zaken Kunnen de productschappen niet beter worden opgeheven is de hieropvolgende vraag en was het niet zo dat Ramekers zelf opstapte Waarom dan deze absurde uitkering Zal vast wel iemand van lto huize zijn die hem opvolgd

 • no-profile-image

  kaal geplukte kippenboer

  En wij maar heffingen aan een simpel productschapje betalen. Wie verzind zo'n salaris nou.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Waar is men binnen het PVV meebezig? Het is uitgegroeit tot een ordinaire geld verslindende machtsrijd tenkoste van de boeren. LTO met de andere grote spelers willen kost wat het kost de macht naar zich toe trekken! Hierbij zijn de belangen van de boeren ondergeschikt. Dit is het hele spel en anders gaat het nergens over! De PVV moet een onafhankelijk zijn, maar binnen het bestuur mag niks en kan alles. Absolut geen openheid van zaken, maar achterkamertjes werk! De LTO die het veroorzaakt heeft, zal de rommel zelf op moeten ruimen! Ze moeten oud voorzitter van de NVV, Willie van Gemert de schuld niet geven. Hij heeft de rug recht gehouden met gespierde taal. Daar hebben zelfs nog niet naar geluisterd en maar door gerotzooit! Het is een schande van de bovenste plank. Wie kan er wel fuctioneren als er groeperingen zijn die zich willen verrijken. Laat de onafhankelijke belangenbehartiging over aan de NVV en NVP die wel voor hun leden opkomen. Want anders wordt het een nog groter drama! Men had Jos Ramekers nooit meer mogen benoemen, onder hem was het al uit de hand gelopen. En dan met een gouden handruk na gooien die de boeren zelf op moeten brengen is beestachtig!

 • no-profile-image

  finder

  En dan te bedenken dat deze man ook nog moeite heeft om zakelijk en prive te scheiden.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Ik heb me eens een beetje verdiept na aanleiding van de vele negatieve opmerkingen naar lto toe. En het is warempel waar, lto smijt met boerengeld en geeft Ramekers, die notabene zelf ontslag nam, een half miljoen mee !! Ongehoord !!! ik heb me hier enorm over verbaast !! Een rondje langs lto bestuurders in de regio gaf aan dat niemand dit wist en dat zijn verdorie bestuurders !! Met andere woorden, dit schandaal wordt onder lto leden/bestuurders gewoonweg niet vermeld vanaf de top. Ik heb besloten om mijn lto lidmaatschap op te zeggen, zie het maar als een goede voornemen, en me aan te sluiten bij de NVV. Voor diegene die ook het nieuwe jaar goed wil beginnen www.nvv.nl

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Dit slaat werkelijk alles ,laat wij het PVV maar opdoeken.Het lijkt mij tijd dat er er actie gevoerd gaat worden om dit wangedracht (PVV)op te heffen.Heren journalisten waarom krijgen jullie de overige afspraken tussen een deel van het PVV bestuur en Ramekers niet boven tafel? (WOB)

 • no-profile-image

  gert

  hoog,hoger,hoogst....inkomen van de boer,laag,lager,laagst

 • no-profile-image

  Boerin

  Ben het helemaal eens met het schrijven van vd. Heijden. LTO en ook de zuivelcooperaties zou het sieren, dat ze wat transparanter zouden zijn en openbaar maken wat zij verdienen aan onze belangenbehartiging. Als lid van een cooperatie was het vroeger normaal dat je op de hoogte was van het salaris van de directeur.

 • no-profile-image

  Karel

  Denk je dat de top van ZLTO minder verdiend?
  Maar ja, dat is een andere organisatie en vele malen groter. En dan mag dat.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.