Home

Achtergrond

RvS wijst bezwaren aanleg Tweede Coentunnel af

Enkele milieuorganisaties die bezwaar aantekenden tegen de aanleg van de Tweede Coentunnel bij Amsterdam, hebben woensdag bot gevangen bij de Raad van State (RvS).

Milieudefensie wilde samen met vijf kleinere milieuclubs de aanleg van de tunnel onder het Noordzeekanaal tegenhouden, omdat die zou leiden tot meer verkeer en meer uitstoot van CO2. Ook zou er te veel tijd hebben gezeten tussen de verschillende fases van het politieke besluitvormingsproces, waardoor de aanleg niet geldig zou zijn. De RvS heeft deze bezwaren afgewezen.

Rijk, gemeente en provincie willen met de Tweede Coentunnel de files in de noordelijke Randstad tegengaan en Amsterdam beter bereikbaar maken. De aanleg van de tunnel zou volgend jaar moeten beginnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.