Home

Achtergrond 482 x bekeken

Rode kool wordt laat geoogst

Groenteteler Twan Houterman van het bedrijf Betuwe Brassica oogst de laatste rode kool.

"Het is wel laat, maar het kan nog. Het scheelt in de kosten als we in december af land leveren in plaats van uit de opslag. En wat betreft het weer gaat het dit jaar prima. De kool kan tot 4 of 5 graden vorst verdragen", vertelt Houterman. De kwaliteit en opbrengst van de rode kool is goed. "In vergelijkging met de versmarkt is de industrieteelt dit jaar zeker niet verkeerd", aldus de koolteler. Hij teelt in totaal 60 hectare kool. Foto VidiPhoto

Drouner Ria 745 en Twente Dairies Jose 328 werden afgelopen zaterdag verkozen tot achtereenvolgens de algemeen kampioen zwartbont en algemeen kampioen roodbont op de Holland Holstein Herd Show in Zwolle. Geheel toevalligerwijs komen de eigenaren van de dieren uit de provincie Drenthe. Daar moet geen diepere reden achter worden gezocht, zegt secretaris Attie de Jong van HHH. De dieren zijn kampioen geworden op basis van hun uiterlijke kenmerken en beoordeeld door twee gerenommeerde keurders, uit Canada en de VS. Foto Ruud Ploeg

Bisschop Broderick Pabolli (links) laat zijn bloeddruk meten bij een actie van boeren in Quezon City op het Filipijnse eiland Luzon. Hij heeft zich aangesloten bij een hongerstaking waarmee boeren willen afdwingen dat de overheid na 31 december doorgaat met het landhervormingsbeleid. Nog lang niet al het beloofde land is herverdeeld onder de boeren, aldus de actievoerders. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.