Home

Achtergrond

Recordaantal Amerikanen gebruikt voedselbonnen

Een recordaantal van meer dan 31,5 miljoen Amerikanen maakt gebruik van voedselbonnen.

Dat is een op de tien Amerikanen. Dat bleek gisteren uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Volgens het ministerie is het aantal zo hoog, omdat veel slachtoffers van onder meer de orkanen Ike en Gustav bonnen nodig hadden. Volgens het Amerikaanse Food Research and Action Center is de economische recessie de belangrijkste oorzaak. Het aantal zal volgens de organisatie nog stijgen, omdat meer mensen werkloos raken en de economie zwak blijft.

Het oude record stamt uit november 2005, toen bijna 30 miljoen Amerikanen voedselbonnen kregen. Door de orkanen Katrina, Rita en Wilma werden toen meer mensen afhankelijk van voedselbonnen.

Voedselbanken kunnen de stijgende vraag naar voedsel nauwelijks aan. ”De economisch zware tijd waarin ons land nu verkeert, heeft een enorme impact op de voedselhulp die door het hele land nodig is”, aldus een medewerker van Feeding America, een netwerk van voedselbanken. In september kregen mensen gemiddels 100 dollar (79 euro) aan bonnen.

Een maand geleden maakte het ministerie van Landbouw bekend dat 11 procent van de Amerikaanse huishoudens nauwelijks genoeg te eten heeft. Een derde van hen slaat noodgedwongen af en toe een maaltijd over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.