Home

Achtergrond 3 reacties

Quotumoverschrijders leasen veel

De handel in koopmelk trekt duidelijk aan. Gemiddeld worden er voor €23,00 transacties gedaan. Voor kopers komt het er in deze laatste maand op aan. Groeiende bedrijven moeten nu kopen.

Daardoor stijgt de quotumprijs, maar minder dan in voorgaande jaren rond deze tijd. De behoefte is groter dan de quotumhandel. Veel kopers vinden een prijs van €20,00 duur genoeg.

Het accent ligt vooral op leasemelk. Er wordt flink gemolken en overschrijders leasen vaak grote partijen. Het aanbod van lease is ook veel groter dan bij koopmelk. De groeiende vraag naar leasemelk doet de prijs flink stijgen. Er komt een dubbeltje bij op.

Leasemelk noteert €4,85 en krijgt de komende weken de €5,00 in het vizier. Ook de koopmelkprijs stijgt door.

prognose:

koop- en leasemelk duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  TWENTSE TUKKER

  Deze week nog een makelaar aan de telefoon gehad eris totaal geen handel in melkqoutum,volgemolken qoutum is nog niet weg te geven,en voor koopmelk worde prijzen genoemd van rond de 18ct,EN GEEN 23ct THEO DORUS BRUMMELAAR je moet eens stoppen met het verspreiden van onjuiste infomatie.....

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nee Tukker, je begrijpt het nog altijd niet. Nog ff volhouden Brummelaar en je kerstbonus is binnen. Kijk Tukker, als je in het kerstnummer leest "bedankt voor het gestelde vertrouwen" van al die handelaren, dan moet je eens aan Brummelaar denken.
  Weet je Tukker, het gaat om het rendement van de tent.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Ik denk melkveehouder dat we allebei heel goed in de gaten hebben hoe het spel gespeeld word, de prijs word al naar gelang men wenst omhoog gepraat, dit moet een onafhankelijk weekblad als boerderij niet doen.......

Of registreer je om te kunnen reageren.