Home

Achtergrond

PvdA wil recht van overpad

De PvdA wil dat het recht van overpad wordt opgenomen in de subsidieafspraken voor landschap en landbouw. PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi vindt dat subsidies voor landschap en landbouw alleen nog toegekend worden als de grond open wordt gesteld voor wandelaars. Ook moet de minister afspraken maken met de waterschappen over openstelling van hun schouwpaden.

De PvdA-fractie vraagt de minister om komend jaar een plan te presenteren waarmee het recht van overpad ingevoerd kan worden. Ook wil de PvdA geld vrijmaken binnen het budget voor de Nota Landschap om vooral rond de steden te zorgen voor betere wegwijzers, wandelkaarten en overstapbare hekjes.

In ieder dorp en in iedere wijk moet een ommetje maken mogelijk worden. Jacobi pleit bij de behandeling van de LNV-begroting voor de in Engeland gehanteerde Countryside and Rights of Way Act. De Britse wet geeft wandelaars en natuurliefhebbers veel meer vrijheden. Ze moeten vrij kunnen lopen langs akkerranden en watergangen. Nu zijn veel paden onnodig afgesloten of tot verboden terrein verklaard.

Meer informatie PvdA, 8 december 2008: Vrij wandelen in landelijk gebied

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.