Home

Achtergrond 307 x bekeken 62 reacties

PvdA wil "ommetje" over boerenland

Boeren moeten er aan meewerken dat burgers over hun land een "ommetje" kunnen maken.

Met dat voorstel maakte PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi vanmorgen veel discussie los in de Tweede Kamer, die vandaag debatteert over de begroting van het ministerie van LNV. Jacobi signaleert een groeiende behoefte van burgers om een wandeling te maken over boerenland. Stelde voor dat boeren in ruil voor ontvangen subsidies voor onderhoud van natuur en landschap hun land verplicht open stellen voor wandelaars.

Het voorstel stuitte of scherpe kritiek van CDA, SGP en VVD. Die fracties vinden niet dat boeren verplicht kunnen worden om wandelaars toe te laten, onder andere wegens het risico van insleep van ziekten. VVD-Kamerlid Snijder-Hazelhoff hield een pleidooi voor de toegankelijkheid van natuurgebieden. Ze had een bordje "verboden toegang" meegebracht van een grote stapel die volgens haar bij Natura2000-gebieden worden geplaatst. Ook zij ontlokte forse kritiek: volgens andere fractie is het helemaal niet de bedoeling dat Natura-gebieden categorisch voor het publiek worden afgesloten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Aan Jos, Zeeland. Ik denk dat we Engeland niet moeten gaan vergelijken met ons land. Op het gebied van jacht leven zij nog in een feodale tijd. Niet voor niets gaan leden van onze belangrijkste familie daar nog regelmatig "TER JACHT". In ons land zijn we verder, maar nog lang niet ver genoeg. ik ondersteun je stelling dat je niet overal hekken omheen kunt zetten. Maar als je vossen gaat doodschieten , zoals in ons land gebeurt, zorg je ervoor dat er heel veel konijnen komen. En die krijgen honger. Maw, je moet ecologische processen aansturen. Maar dat gebeurt niet, omdat jagers veel te graag KNALLEN, het genot van het schot. Deze heren sturen ecologische processen bewust volledig in het honderd. Ik kan je legio voorbeelden noemen. Indien je met die geweren uit onze natuur wegblijft, zul je in korte tijd zien dat natuurlijke processen zich ontwikkelen en handhaven. Daarom: weg met alle jagers en dan alleen jagen wanneer andere instrumenten falen en dan door aangestelde mensen en niet door een stel landlopers die geen kennis van zaken hebben, ondanks een zgn JACHTCURSUS. Ik kan je verzekeren: dan pas worden boeren als diervriendelijk gezien en niet als zij hun gronden verpachten aan dure schietgrage knallers.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Rick, da's mooi dat je inziet dat een koe het inmiddels beter heeft dan de gemiddelde burger. Zelfs een varken heeft het beter in dit land. Ze hoeven niet naar de voedselbank maar krijgen net als de koe iedere dag mooi hun portie eten en meer aandacht dan de gemiddelde bejaarde. Tja, en het is natuurlijk zuur voor je dat alle belastinggeld verdwijnt in de natuurgebieden met het bordje "verboden toegang" er op.
  En uit pure frustratie meen je recht te hebben andermans eigendom te betreden en gratis te genieten.
  Trouwens, nog een pluspunt voor onze sector; blijkbaar trekt de schoonheid van het boerenland je meer aan dan al die zogenaamde nieuwe natuur. Bedankt voor alle complimenten, maar helaas is mijn land de gratis Efteling niet.

 • no-profile-image

  gert

  in engeland zijn veel burgers ziek geworden na een fietstochtje over boerenland waar veel schapenmest lag

 • no-profile-image

  freek

  Openstellen van land gaat te ver, alleen al voor het gevaar dat de wandelaars door de koeien belaagd kunnen worden en andersom. Ze mogen wel altijd op mijn bedrijf komen kijken. Er komen toch regelmatig wildvreemden die vragen of ze de koeien mogen zien en dat mag altijd.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Natuurbeheerders zijn dus bezig met Ethnic cleansing , dat is een zware misdaad hertog, misschien moeten we je uitspraken maar even voorleggen aan justitie.

 • no-profile-image

  ..

  Dat is toch ook van den gekke dat er zoveel land in 'natuur' wordt omgebouwd en dat ze dan nog bij de boer over het land willen wandelen..

 • no-profile-image

  eet nog steeds

  hey gek, waarom krijg ik geen antwoord op mijn vraag ?? WIE MOET ER VOEDSEL VOOR DE BEVOLKING PRODUCEREN !!!!! Zal wel een te moeilijke vraag zijn anders had ie hem al beantwoord, geeft wel een beetje zijn nivo aan.....

 • no-profile-image

  Dokter

  mmm, geschreeuw van Hertogs wordt alsmaar korter, blijkbaar aan de zuurstof. Duurt niet lang meer.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  In een ander forum heb ik al verteld om types als Hertog volledig te negeren. Die jongen weet niet beter, laat hem in z'n waarde, maar ga niet in discussie. Ze zullen vanzelf van dit forum verqwijnen als ze geen reacties meer krijgen.

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Zwaar gesusidieerde boerenbedrijven ???? De boeren krijgen minder geld voor hun producten, dan honderd jaar geleden. En voedsel is nog nooit zo goedkoop voor de burger geweest !!!!!!
  Als alle boeren in Europa over de kop gaan...... Ga jij dan zelf eten halen in Amerika ? En is dat voedel wel gecertificeerd ?????

 • no-profile-image

  Paul

  Zet ik een gezellige stier in het land. Kan de burger fijn een eindje hardlopen.

 • no-profile-image

  maashorstboer

  Ik ben best bereid om er aan mee te werken. Alleen in deze zin staat het woord werken en dat is iets wat ik niet voor niets wil doen. Ik heb zelf een wandelpad over mijn land lopen wat een onderdeel is van een gesubsidieerd project met de naam: Wandelen over Boerenland. Effe reclame maken: http://www.maashorstboeren.nl//page_default.php?p_id=30 . Er staat een redelijke vergoeding tegenover en van de wandelaars heb ik de afgelopen drie jaar geen (over)last gehad. In tegendeel, ben verbaasd dat er maar weinig gebruik van gemaakt wordt. Echter als dit plan inhoud dat het in de toekomst voor niets mag gaat het pad onder de ploeg en zaai/poot ik weer tot aan de perceelsgrens.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Is hertog jan in de man, is de wijsheid in de kan. Van zulke ken ik er meer van. Wanneer is die hertog eens niet bezopen? Ach ja, het reageren op alles wat met hertog beginnen zal: bezint eer u begint. Maak maar weer eens een ommetje, om het land, om te kijken of er nog iets te beleven valt, zoals een vrouw tegen komen??

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De ambtenaar moet in zijn vrije tijd natuurlijk over het boerenland kunnen wandelen dit staat in schril contrtast met een boer , die moet nog steeds een tandje harder lopen om aan alle regeldrift en schaalvergrotingen te kunnen voldoen

 • no-profile-image

  bintje koper

  ZUCHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Hector weet het hele land , heeft van rijmen geen verstand . En van natuur zo moet u weten , heeft hector ook geen kaas gegeten . Dat klopt en dat rijmt .

 • no-profile-image

  lol

  Als dit gebeurt, dat kun je een aparte werknemer inhuren die elke dag voor jou alle cola blikjes uit het land haalt.

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  GEWELDIG BOERKES, VOOA\RAL DE GEVLUCHTEN, FANTASTISCHE REACTIES. IK GENIET ERVAN, HOUD WEL VAN HUMOR OP HET WEB. BLIJF DUS REAGEREN. NOG EEENTJE: AL IS HET BOERKE NOG ZO SNEL, DE NATUURBEHEERDERS ACHTERHALEN HEM WEL. UT KAN NU NIET MEER KAPOT.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Laat de pvda mij maar uitleggen hoe ze dat willen.Als ze dan meteen een vrouw voor mij meenemen......wie weet is er dan wel wat te regelen

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  GEACHTE LANDBOUWERS, BIJ DEZE WIL MIJN EXCUSES AANBIEDEN VOOR MIJN ASOCIALE KLETSPRAAT HET WAS PURE JALOEZIE. IK WIL MET EEN GOED GEVOEL HET VOLGENDE JAAR INGAAN DUS BIJ DEZE TREK IK AL MIJN MISLUKTE UITSPRAKEN IN. GELUKKIG NIEUWJAAR!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ach Hector toch . hele goeie hoor . En als je heel goed je best doet krijg je die zin mischien ook nog aan het rijmen . Ga eerst maar lekker spelen met je lego auto . Schiet me net te binnen : Ik ken ene Hector Jan , die voor geen donder rijmen kan . Dat klopt en dat rijmt .

 • no-profile-image

  Joop

  Nog even wachten en ze komen met een haalbaarheids onderzoek.
  Hou toch op om hier tijd aan te verspillen.
  Ga naar huis en lever je kamerzetel in.

 • no-profile-image

  ()

  In het VS (Great nation) mag je iedereen neerleggen, die ongevraagd op je terrein komt. Dit is net zo logisch als een ommetje boerenland.

 • no-profile-image

  jos

  Dan moet men ook maar bij de burgers in hun schuttingen een poortje maken zodat ik door hun achtertuintjes kan banjeren. Want of het nu om 300 m2 gaat of om een paar ha. recht van overpad moet daar dan geen verschil in maken!

 • no-profile-image

  snuffelaar

  Mogen boeren dan ook wandelen door hun tuinen? Ik wil dan dat ook burgers hun tuin verplicht openstellen zadat ik daar ook eens nieuwschierig kan rond kijken

 • no-profile-image

  arend

  ik heb ergens gelezen dat burgers welke huursubsidie krijgen,een deel van hun huis open stellen voor studenten asielzoekers en alle andere mensen welke maar woonruimte zoeken...

 • no-profile-image

  arend

  Ambtenaren en werken???????????laat de wandelaar dan toch vooral een lampje meebrengen...

 • no-profile-image

  Boerin

  Laat de wandelaars maar komen kunnen ze zomers en winters meteen de ganzen verjagen is dat ook mooi geregeld.

 • no-profile-image

  Andre van de Burgwal

  Ze moeten zich bezig houden met nuttige onderwerpen in plaats van deze onzin. We worden al verpicht aan 1001 regels. Stel je eens voor als bij hun onbekenden in de achtertuin gingen rond lopen. Rot toch op met die onzin.

 • no-profile-image

  VD HEUVEL

  Gezien het grote aantal steekhoudende argumenten tegen mijn stellingnames bied ik mijn welgemeende excuses aan. Ik heb geen gelijk.

 • no-profile-image

  jos

  @ Rick, Alphen a/d rijn. Ook ik heb gewoon betaald voor de grond die ik nu in mijn bezit heb. Dus het argument dat we in een overvol landje te veel grond OP EISEN is hiermee van de tafel. Over het zwaar gesubsidieërd zijn heb ik het vogende tegen-argument: een gemiddelde huis eigenaar geniet ook een huurwaardeforfait en renteaftrek; is ook een vorm van subsidie! Zij zouden dus ook hun tuin moeten openstellen voor het publiek. Punt 3: De gemiddelde Aziaat kan geen melkeiwit verdragen zal wel zo zijn ook al geloof ik dit soort Wikipedia wijsheid niet meteen maar stel dat 25% er wel tegen kan dan heb je nog een aantal die twee maal groter is dan de totale Europese bevolking. In afwachting van uw reactie verblijf ik, Jos

 • no-profile-image

  .

  H.j. wil 100 reacties scoren, zodat hij vaak voorkomt in het lijstje meest gelezen. Kickt hij wel op. Ieder zijn ding, dus laten we lekker blijven katten op die dronken tor.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Hey Rick uit A. a.d. Rijn, als jij nou eens met een heleboel gelijkgestemde zielen ging emigreren, kan de economie een tandje lager, hoeven we minder landbouwproducten te produceren. En al eens uitgezocht wat er in jouw buurt allemaal gesubsideerd wordt, waar je misschien gretig gebruik van maakt. En mag de boer straks ook door jouw tuin banjeren ? Gelijke monniken, gelijke kappen, dan ook jouw eigendommen openstellen voor een ieder. Misschien eens verdiepen in de EG-politiek ? Kan je ook eens zien dat op dit moment het grootste gedeelte van het geld waar jij aan meebetaalt naar natuurplannetjes, verschraling en vernatting van het landschap gaan, dus niet rechtstreeks in de portmonnee van de boer. Daar profiteert geen enkele boer van, hij heeft daar alleen maar last van en inkomstenderving.
  Bovendien zijn de subsidies indertijd in het leven geroepen om een goedkoop voedselpakket voor de Nederlands bevolking te creëren. Verdiep je eerst eens in de achtergronden inplaats van cliche's na te blaten.

 • no-profile-image

  gerda

  spaar de vegetariers en eet meer JAGER. Lekker, zeg

 • no-profile-image

  jos

  @ v.d. Heuvel, in het voorstel werd het Engelse model aangehaald vandaar ik die erbij haalde. Verder heb je wel gelijk wat betreft dat er op een gegeven moment er een soort van "natuurlijk" evenwicht komt tussen prooi- en roofdieren maar je vergeet dat er dan nog (door bv ziektes) er een cyclus ontstaat van overvloed (plaag) en schaarste. Bovendien zijn er ook nog dieren die geen natuurlijke vijanden meer hebben (dassen, everzwijn, reeën) en waarvan de populatie ongestoord door kan groeien. We hebben in Nederland het faunafonds die schade die ontstaat door wild vergoed maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat dit een star en bureaucratische instelling is. Na het melden van dassenschade duurde het zo lang dat ik niet meer kon wachten met de mais oogst en tegen de tijd dat er iemand kwam kijken kon men niet meer de "werkelijke" schade vaststellen en werd ik met niets afgescheept. Ja als er op een gegeven moment wilde zwijnen over een schoolpleintje rond lopen dan word er ingegrepen. Nogmaals begrijp me niet verkeerd ook ik ben tegen plezierjacht (zoals die van onze koninklijke familie) maar als er geen natuurlijke vijanden zijn dan moet men als maatschappij voor geregulierde jacht kiezen of voor volledige compensatie van de aangerichte schade. Ik zie het zo: als door wat voor reden dan ook er bij jouw buren een muizenplaag is en die diertjes dringen jouw woning binnen dan ga jij die ook bestrijden en de kosten daarvan op je buurman verhalen, of niet dan?

 • no-profile-image

  jos

  @ v.d. Heuvel, dat er in Engeland wel recht van overpad is is juist aan de jacht te danken. Hierdoor konden ze zonder al te veel discussie/geruzie gewoon hun slipjachten op vossen houden. Is dit wat jij wilt, dat de jagers in dit geval ongevraagd en onbelemmerd rond mogen lopen. Laat me voorop stellen dat ik ook tegen iedere vorm van plezierjacht (behalve dan van die op het water;) ) ben maar dat het helemaal niet nodig is zoals jij betoogd is ook alleen maar idealistisch gepraat. Als bij jouw de koolplanten uit de moestuin gevreten worden door de hazen en konijnen kun je er misschien een stukje gaas omheen zetten maar voor de landbouw is dit onhaalbaar/onbetaalbaar. Bovendien zou men weer in de knel komen omdat dan de vrije doorgang van wandelaars belemmerd wordt.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat Koetje Boe, je kunt niemand onvrijwillig aansprakelijkheden verplichten. De boer is ten allen tijde aansprakelijk voor alles wat er op zijn land gebeurt, of dit nu het afval is of iemand die zijn been breekt vanwege een kuil. De PvdA zou zich hierin eens moeten verdiepen ,of op cursus gaan bij de natuurorganisatie's, en om uitleg vragen. Janneke had niet voor niets het bord bij zich.
  En als we nou eens bos omzetten in landbouwgrond, dan valt er misschien wel te praten over het toelaten van wandelaars hierop.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat kan niet Arend, geen lampje erbij anders schrikt Waalkens wakker uit de eeuwigdurende winterslaap.

 • no-profile-image

  koetje

  Als iemand wordt aangevallen door een kwade stier of een pasgekalfde koe heb je ook nog een rechtzaak aan je broek wegens aansprakelijkheid ondanks eigen risico bordjes

 • no-profile-image

  HERTOG JANNEKE

  HA DIE GEVERINK, OOK WEER WAKKER. IK NIET RIJMEN????????? HIER IS ER WEER EENTJE; EEN FISCALE VLUCHTELING WORDT EEN CANADESE MISLUKKELING. goeie of niet!!

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Boeren hebben liever jagers op hun land dan wandelaars. Waarom??? Daae krijgen ze geld van , geld om zinloos dieren dood te schieten zonder dat daar enige noodzaak voor is. Daarom mogen boeren zich ook nooit diervreindelijk of natuurvriendelijk noemen. wandelen over deze grond is ook niet nodig omdat er overal voldoende wandelgelegenheid is. Maar zeker geen jagers op deze boerengronden. Boeren: schande dat jullie dat toelaten.

 • no-profile-image

  20 jarige

  vd heuvel, als je een beetje met gezond verstand nadenkt dan zijn de boeren in nederland nog best wel goed voor de natuur. en de zogenaamde natuurvriende die zich zelf zo noemen, eigelijk helemaal niet zo n natuurvriende zijn. doordat veel landbouwgrond in de natuur gaat hier in nederland (waar onze zogenaamde natuurvriende voor zorgen) daardoor word wel op andere plaatsen op de wereld ontzettend veel natuur weg gekapt. omdat de productie van bijvoorbeeld tarwe die hier op 1 ha word geoogst word op veel plaatsen in de wereld niet haalbaar is. dus op de voedsel productie op pijl te houden moet in sommige gevallen voor 1ha wel 5 ha weggekapt worden. en dat is nog niet alles, hetgene wat hier word aangeplant is vergeleken met daar nog niet eens is natuur. bewijze van: wat ze hier een bos noemen is daar 1 boom. ik bedoel te zeggen dat een boom van 10 meten en doorsnee van 2 meter al heel wat is hier. terwijl er bomen worden gekapt van 100 meter hoog met doorsnee van aantallen meters!!! dus een echte natuurvriend zegt weg hier natuur en plante natuur aan waar natuur ook echt natuur is!! die aangeplante paaltjes bossen die hier zijn noem ik geen natuur!

 • no-profile-image

  weg met

  Spaar de dieren. Eet meer vegetariers

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Weer een kostenpost erbij. Na de ganzen, mensen die alles vertrappen.
  Als er in de politiek zulke mensen zijn, die zo denken, dan krijgen we het nog echt zwaar als agrarier in Nederland.
  Waanzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Hector . Wat jij zegt klopt niet en rijmt niet . Even voor de goede orde , Boerenland hoord in boerenhand . Dat klopt en dat rijmt . Als je naam niet op de koopacte staat heb je er zonder toestemming van de eigenaar niets te zoeken .

 • no-profile-image

  op de vlucht??

  Sorry gekke hertog, maar ik lig lekker op de bank tv te kijken en een beetje te laptoppen. Werk is bijna klaar dit jaar en de subsidie aanvragen zijn onderweg. Krijg nog meer subsidie volgend jaar, wist je dat je voor bosonderhoud ook subsidie kunt krijgen, ik heb het aangevraagd maar ga het niet doen hoor, wordt je moe van. Ook ga ik al mijn land verpachten voor de jacht. Bedank voor de tip, ik wist niet dat je hiervoor geld kon krijgen. Kun je me misschien ook nog even meedelen hoeveel ik hiervoor kan vragen ?? €10 de hectare, wat dacht je ervan ?? Nog 1 vraagje waarom ben jij eigenlijk op de vlucht, wat heb je gedaan ??

 • no-profile-image

  schijtert hertog

  Oja gekke hertog, kun je volgend jaar misschien iets minder aftrekposten gebruiken voor de balastingen ? Blijft er meer over voor mijn subsidies.

 • no-profile-image

  rot op

  Hertog: De kots op de taart

 • no-profile-image

  down under

  Nou milieuridders waar blijven jullie met jullie reactie? Ik had allang verwacht dat jullie hier falikant op tegen zouden zijn immers het gevolg van dit plan is dat de jagers geen pacht meer hoeven te betalen en zo ongehinderd over het boerenland kunnen struinen en hun hobby uitvoeren.

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  IK KAN DEZE KEER HEEL KORT ZIJN: BOERENLAND HOORT IN NATUURHAND.

 • no-profile-image

  down under

  Jantje, ik kan ook kort zijn: mais, bieten en piepers zijn ook natuur. p.s. jij woont toch in de buurt van die maashorstboeren, ga daar maar eens kijken.

 • no-profile-image

  arend

  is het dan alleen voor de wandelaars of ook voor de hersenloze motorcrossers en groen als gras onozele schoolmeisjes welke met hun paard en doorgezakte ponnie door de bieten en uien sukkelen?Ooh sorry,ik wist niet dat daar wat stond.pappa zei dat het wel mocht.bluhhhhh!!!!!

 • no-profile-image

  Nilles

  Hebben de mensen nog niet voldoende ruimte om te wandelen.
  Waarom niet wandelen in de gangen van de 2de kamer of gemeentehuis waterschappen belastingdiensten,dan lopen de mensen droog en vertrappen niets.
  En steken er wat van op hoe de amtenaaren
  werken.

 • no-profile-image

  gert

  als je limonadeblikjes in de cyclomaaier krijgt en later in het kuilvoer krijg je gegarandeerd koeien met scherp in het hart,wie betaalt dat?

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Blijkbaar hebben enkele burgervaders een probleem om geld kwijt te raken.
  Immers er zijn bakken subsidie om dorpsommetjes te maken.Dan zie al snel een 2e kamerlid met kleur een opmerking maken.Ga je dan daar reageren.Dan krijgt dit opgeworpen balletje een soort status.Den Haag zit vol met mensen die elkaar de ballen toe spelen.Vaak niet doordacht want wat zijn de gevolgen?Stel dat boeren bij deze verplichting voor hun subsidie kiezen.Dan is het nog juridisch niet goed geregeld met aansprakelijkheden.In Engeland is dit recht er wel.Of in Noorwegen is de boer niet aansprakelijk voor schade van zijn vee.Er moet ook subsidie zijn want rond dorpen krijg je al geen bergboeren subsidie die toch al per 1 januari weg is.In nationale landschappen is dit ook geregeld anders kunnen dorpen immers niet uitbreiden.Eu-subsidies zijn niet van toepassing dus waar hebben we het over.Juist een een probleem dat gemeenten niet bij de subsidie potten kunnen zonder de handtekening van boeren.

 • no-profile-image

  Hermien

  Lijkt me niet zo verstandig om dit te doen .Wij hebben vlees vee.Dit kan allen maar iemand voor stellen die geen verstand heeft van deze koeien.
  Hermien

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kleuterschoolniveau hertog , net als al je andere reactie's hier op de site

 • no-profile-image

  rick

  Het wordt hoog tijd dat zwaar gesubsidieerde boerenbedrijven hun land openstellen voor het publiek. Zo kan het publiek tevens misstanden aan de kaak stellen en kan het publiek dat fors mee betaalt aan de landbouwsubsidies eindelijk eens wat terug krijgen! Doordat de landbouw zoveel grond opeist in ons zeer dichtbevolkte landje, moeten de mensen genogen nemen te wonen op een m2! Menig koe heeft meer ruimte tot zijn beschikking, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig!? net zoiets als melk produceren voor China? Wij als dichtst bevolkte landje ter wereld? Tevens kan de gemiddelde aziaat geen koe-eiwitten verdragen, maar daar hoor ik nog niemand over! Maar laat me niet lachen, hoogmoed komt ten val!

  Rick

 • no-profile-image

  20 jarige

  best moeilijk he om onze "hertog" te negeren! het enigste wat die probeert te doen hier is iedereen op te fokken en zorgen dat sommige op hem reageren op een lompe manier. hiermee probeert hij het imago van de boeren naar beneden te werken en soms lukt um dat ook nog aardig ook, helaas. je weet hoe snel het imago kan vallen maar om het op te krikken gaat wat jaartjes overheen. dus laat um zijn mening zeggen daar heeft ie immers recht op en als niemand der dom op reageert, dan merk je bij het lezen van de reacties pas hoe dom hij soms dingen verwoord. en omdat er zoveel op gereageren springt zijn dom gelul er niet uit tussen de serieuse discussies. en dan krijgt ie wel een kleiner mondje omdat hij anders het imago van de pvdd naar beneden trekt. zo kijk ik er tegenaan.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik las dat Tweede Kamer lid, en lijsttrekker van het Europarlement, Hans van Baalen van de VVD vroeger de lagere landbouwschool heeft genoten.
  Betekent dit nou dat er van de landbouwschool alleen maar slimmeriken vandaan komen, of dat we domme mensen in de regering en europarlement hebben zitten?

 • no-profile-image

  Northwest

  HERTOG JAN, je weet misschien ook wel wat er op den duur met parasieten en onkruid gebeurt.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Maar mislukkeling toch. zeker ook boer met twee klassen landbouwschool. Nee zelfs hier trappen jouw "collega's" niet in. Ik stop niet met mijn meningen te ventileren en dat julie daar een hekel aan hebben, neem ik voor lief. De liefde voor dier en natuur gaat bij mij boven het ongeoorloofd omgaan met dieren. Dus boeren: snel weer reageren en natuurlijk SCHELDEN.

Laad alle reacties (58)

Of registreer je om te kunnen reageren.